tirsdag 1. mars 2016

Mykoplasma lungebetennelse 2018

I de tilfellene hvor det er klare tegn til lungebetennelse , og pasienten fremstår syk, vil antibiotika føre til bedring i løpet av en ukes tid. Likevel er mykoplasma lungebetennelse i de fleste tilfellene mindre alvorlig enn den mest vanlige lungebetennelsen som forårsakes av bakteriearten pneumokokker. Det finnes imidlertid andre antibiotike typer som er effektive mot mykoplasma blant annet doksysyklin og erytromycin som selges under varemerker som Doxylin, Doksycyklin HEXAL, Vibranor Ery-Max og Abboticin.


Fare for lungebetennelse ved mykoplasma infeksjon. Positive resultater av serologisk diagnose.

For å bekrefte diagnosen mycoplasma lungebetennelse , blir bestemmelsen av antistoffer mot mykoplasma i blodet utført ved hjelp av komplementfikseringstesten, parret serum blir studert med et intervall på dager. Den fire ganger økende antistofftiter (ikke mindre enn 1:64) er diagnostisk signifikant. Den kalles ofte atypisk lungebetennelse , da man gjerne ikke får så høy feber og andre typiske symptomer som ved alminnelig lungebetennelse. Man kan også ha infeksjon med Mycoplasma uten at det utvikler seg til lungebetennelse.


Hvorfor får man infeksjon med mycoplasma. Den er ikke spesielt farlig, og går over av seg selv etter kortere eller lengre tid. Mycoplasma pneumoniae er den hyppigste årsaken til det som betegnes atypisk lungebetennelse.


Selve bakterien, smittemåte, symptomer og følgetilstander har mange likheter med genital klamydia.

Som ved klamydia, har også de fleste som er smittet med mykoplasma milde, diffuse eller ingen symptomer. Pasienter kan bli smittet med både mykoplasma og klamydia samtidig. Det at røntgen andre gang viste tilbakegang er utelukkende positivt.


Dersom du tidvis får opp grønne klumper kan det være nyttig å forsøke noe slimløsende slik at det slimet som produseres og måtte være igjen etter infeksjonen får kommer opp. Det du beskriver er et typisk forløp ved en lungebetennelse. Sykdommen oppstår hyppigst om vinteren. Den er bitte liten og er på samme måte som virus avhengig av en vert – et menneske – sine celler som gjør jobben med å hjelpe til å formere (multiplisere) seg.


Det er over 2forskjellige kjente arter. Den smitter ved at en syk hoster, og deretter får du bakterien ned i luftveiene når du trekker pusten. Bakterien fører også til lungebetennelser hos.


Det finnes et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse. Akkurat nå er det mange som er smittet av Mycoplasma , og noen av disse får lungebetennelse. Kold lungebetændelse er smitsom.


Smitten sker, hvis man kommer i kontakt med luftvejssekret (opspyt, slim) fra en person, der er smittet med Mycoplasma. Smitte kræver dog ret tæt kontakt, hvorfor smitte især ses mellem familiemedlemmer, i skoler og i daginstitutioner. Mykoplasma smitter ved ubeskyttet vaginalt og analt samleie.

I de fleste tilfeller oppleves et mildere, men ofte langvarig sykdomsforløp. Hos unge voksne forårsakes lungebetennelse ofte av mykoplasma. Også forskjellige virus, som for eksempel influensavirus og RS-virus, kan føre til lungebetennelse.


Lungebetennelse smitter gjennom dråpesmitte, når man er nær en person som hoster eller nyser. Ulike pneumokokk-bakterier er den vanligste årsaken til lungebetennelse. Barn og eldre kan ha andre symptomer enn voksne. Ved nedsatt allmenntilstand eller smerter i brystet, er det viktig å få medisinsk hjelp raskt. Hva er mycoplasma lungebetennelse ? MP kalles noen ganger lungebetennelse og har ofte mildere symptomer enn typisk lungebetennelse.


For å forhindre potensielt farlige bivirkninger, får barn med MP ofte forskjellige antibiotika enn voksne. Jeg har opplevd det samme som deg rett over her. Mange måneder med mykoplasma - lungebetennelse , etterfulgt av stadige lungebetennelser.


Fikk i snitt antibiotikakur hver 3. Nå, to år senere, føler jeg meg i noenlunde god form. Har ikke vært skikkelig syk siden februar, og formen går sakte men sikkert fremover. Det blir vanskelig å puste, og. Unntaket er i forbindelse med mykoplasma - lungebetennelse , da man kan se flere smittede i samme nære miljø.


Ellers friske personer kan i noen tilfeller utvikle lungebetennelse fra en akutt bronkitt eller bihulebetennelse, eller på bakgrunn av en forkjølelse, og ikke minst influensa. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg