mandag 21. mars 2016

Ricotta ost norge

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Opprinnelig ble ricotta fremstilt av myse fra produksjon av saueost.


Fordi ostemassen tas ut før mysen kokes opp, blir den ikke definert som ost.

Skal du lage panna cotta? Vi i MENY anbefaler ricotta ! Disse spennende rettene er også gode til kveldskosen eller som start på et bedre måltid. Myse er det som er igjen når ostestoffet i melken er fjernet.


Den kommer fra Italia. Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva. Det finnes mange ulike oppskrifter der ute.

Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron. Matbloggeren Julie Van Rosendaal. Først blir melken løpefelt og ostestoffet skilles fra mysen.


Det skyldes at ricotta ikke lages av ostestoffet i melka, kasein, men av avfallsproduktet myse. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. I nogle opskrifter kan man bytte mascarponen lige over med ricotta , hvis man vil have en lidt lettere udgave – men i andre opskrifter går det bare ikke (som du vil se her). En af de helt store forskelle mellem de to produkter er nemlig, at ricotta holder formen, når den bliver opvarmet – mens mascarpone smelter og flyder ud.


Super bilferie i Norge med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Ble opprinnelig laget av saueost. Hopp til hovedinnhold. Det er flere typer av forskjellig fasthet og opprinnelse.


Ovnsbakt omelett med spinat og ricotta - ost (Frittata di spinaci e ricotta ) Hva er egentlig frittata?

Du kan sammenligne frittata med en slags omelett. Vi kan lage tusenvis ulike typer av frittata, og de fleste oppskriftene vil være svært enkle og resultatet vil bli utmerket. Denne milde osten er bløt som en sørlandskonsonant og får folk til å lukke øynene når de smaker. Noen bruker den i raviolien.


Andre venter til desserten. Det er en cottage cheese aktig greie, bare mye mer finkornet. Brukte den en del i USA, men finner den ikke her. Jeg vet jeg kan bruke cottage cheese i stedenfor, men det er ikke helt det samme liksom.


De vil ha ricotta mozzarella. Markedet for håndverksost er absolutt ikke mettet i Norge. Restaurantene sliter med å få tak i den osten de vil ha, sier Brunborg.


Det er svært sjelden at det forekommer Listeria i disse ostene, men vil du være helt på den sikre siden bør du unngå slike oster i mens du er gravid. Dette fordi eventuelle bakterier i osten formerer seg og øker i antall mens osten lagres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg