torsdag 10. mars 2016

Hvit utflod og vondt i magen

Finn laveste nettpris her. Væsken inneholder også bakterier, som ligger i skjeden fra før. Sammen lager de skjedens normalflora og den som passer på at skjeden har det godt, forklarer Trine Aarvol lege ved Sex og Samfunn. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Kløe og svie rundt skjedeinngangen og tykk, hvit , grøtet utflod som lukter.


I perioden etter eggløsning, spottet jeg i 4-dager etter ( hvit utflod ) dpo hadde jeg skikkelig vondt i magen , mye luft og gasser som måtte.

Kløe, svie og grønn utflod som skummer er noen av symptomene på sykdom som må behandles. For plutselig fikk jeg masse. Uflod har nok ikke sammenheng med oppblåst magen og vondt i hodet. Det er helt normalt og kan variere i løpet av en syklus.


Har du økt utflod og hvit klumpete utflod samt kløe i underlivet kan det tyde på soppinfeksjon. Du får kjøpt reseptfri behandling for det på apotek. Tenk litt over hvordan du lever og kosthold.


Lite søvn, mye brus. Trichomonas har rikelig med slik gulgrønn utflod.

Du vil ha kløe og svie som ved sopp, og det kan være det svir ved samleie og ved vannlating. Sopp (candida): Den medfører sterk kløe og utfloden er tykk og hvit og ser nesten ut som flytende ost. Den lukter også vondt.


Utfloden lukter ille. Slimhinnen og eventuelt huden omkring vil være rød. Det å ha utflod er et sunnhetstegn. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind.


Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod. Den har ingen klumper, og en frisk, litt syrlig lukt. Rundt eggløsningen kan den få en seigere konsistens, og rett etter mensen kan den være rødbrun (siste rester av menstruasjon renses ut). Dette trenger ikke å bety at noe er galt. Dette er ikke en farlig tilstand og kan gå over av seg selv, sier gynekolog Lunde.


Tilstanden skyldes en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden og kjennetegnes ved unormal utflod som er tyntflytende, og i blant skummende, samt grålig i fargen. Har hvit utflod med små klumper melkeaktig utflod og noen ganger kommer det fiskelukt fra skjeden. Hvor mye utflod en kvinne har er helt individuelt. Dessuten har sukkersyke, gravide og immunsvekkede økt risiko for gjentatte soppinfeksjoner. Hvis utfloden blir grynete og hvit (ligner cottage-cheese), og du opplever kløe, gråaktig eller hvit utflod og sterk lukt ar det ganske sikkert BV Jeg er gravid i uke 7 (første svangerskap) fikk i går litt brun utflod og har hatt svak mensmurring nederst i magen siste dager, som er Trekk ved ulike typer utflod : Normale.


Skjeden og skjedeåpningen kan være rød og hoven.

Når guttene kommer i puberteten og sædproduksjonen skyter fart, kan muligens våte drømmer eller såkalte lystdråper fra penis forveksles med utflod , men dette er gode tegn og tyder på en frisk kropp, sier Uldal. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.


Les mer hos Apotek 1. Vondt i magen og magesmerter rammer de aller fleste av oss, men bør alltid tas på alvor. Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker. Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning.


Gode råd mot magesmerter hos barn og ungdom, Bente Krane Kvenshagen (Cappelen Damm) Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg