Væsken er seig eller slimete, men det er ingen bakterieinfeksjon, kun en irritasjon. Væske i mellomøret - sekretorisk otitt. Tilstanden går ofte over av seg selv, men vedvarer den finnes det behandling. Halvparten fikk behandling med neseballong, mens den andre halvparten fikk vanlig behandling.
Det vanligste symptomet er nedsatt hørsel.
Risikoen for dette er størst hos små barn , som naturlig nok har trangere kanaler enn større barn og voksne. Mellomøret har forbindelse til svelget gjennom. Når øretrompeten tettes igjen, vil væsken som produseres i slimhinnen i mellomøret ikke dreneres bort, noe som skaper gode vekstforhold for bakterier. Tilstanden er utbredt hos barn i skolealder, og årsaken til at mange barn går med dren i trommehinnen i perioder. Dersom man hos voksne fortsatt ser væske i mellomøret etter tre måneder, er det tilrådelig å tappe ut væsken ved å skjære hull i trommehinnen.
Væsken i øret er slim som bygger seg opp bak trommehinnen. Dette gjør det vanskelig for barnet å høre, og det gjør vondt.
Noen ganger sprekker trommehinnen, og du ser væske som renner ut. En rift i trommehinnen vil normalt gro av seg selv i løpet av noen dager. Alle kan få en ørebetennelse, men barn er spesielt utsatte. Tilstanden oppstår vanligvis relativt raskt med at barnet får smerter og unngår å belaste beinet.
Barnet begynner å halte, og bevegeligheten i leddet blir mindre. Små barn har vansker med å angi hvor smerter kommer fra, og de kan for eksempel klage over vondt i magen eller knærne. Barn som går i barnehagen eller park har størst risiko fordi smitten lett spres mellom barna. De vanligste symptomene er øreverk.
Ofte velger legen å legge inn dren i øret i samme seanse, slik at væsken kan fortsette å tømme seg ut fra mellomøret og videre til øregangen. Forkjølelse kan føre til væske til å bygge opp og bakterier å formere seg i dette området. Barn er svært sårbare for mellomøret infeksjon. Det er mulig å rette dem naturlig hjemme.
Symptomer på mellomøret infeksjon er mild til betydelige smerter, søvnvansker, væske utflod eller en plugget følelse. Fire av ti barn med serøs mellomørebetennelse blir bedre av seg selv i løpet av tre måneder. Noen barn , særlig de yngste, kan imidlertid ha væske i mellomøret mye lenger.
Hos fem prosent varer tilstanden i over ett år. Dersom væsken ikke forsvinner av seg selv, er behandlingseffekten vanligvis svært god. Varig hørselstap er sjelden. Dren i øret på barn. Barn kan få væske i mellomøret bak trommehinnen etter en akutt ørebetennelse.
Væsken er ofte seig og tykk, og fungerer som en lyddemper som gir nedsatt hørsel. Barn under to år bør få mildeste dose nesespray, aller helst bør de kun bruke saltvannsspray. Etter en ørebetennelse der det har gått hull på trommehinnen, er det viktig med en kontroll hos lege etter cirka 6-uker for å sjekke om hørselen er normal og om det fortsatt er væske i mellomøret.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.