tirsdag 14. april 2020

Sterilisering av gravid katt

Lynrask hjemlevering av kattemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Sterilisering av katt. Om du har en hunnkatt som ikke planlegges å brukes til avl, anbefales det å sterilisere katten.


Katter er svært fertile, og en hunnkatt kan fort bli gravid om hun er mye utendørs. I denne artikkelen vil vi gå over eventuelle ulemper, og fordeler med kastrering av.

Det er mange fordeler med å sterilisere hunnkatten tidlig. Da er det kanksje best å ta to fluer i en smekk, katten steriliseres, noe som bør gjøres uansett, og det blir ikke født unger som fører til lidelse for andre kattunger. Jeg tenker spesielt på hjemløse katter her, for eier av katter bør gjøre noe med dette før katten blir gravid.


Og det med p-piller til katter er vanskelig, hadde en katt vi måtte tvinge pillen ned i halsen på henne. Men hun kastet de opp igjen. Eller så forsvant hun i to uker og kom tilbake gravid , hehe. Bor på en liten plass her det ikke er dyrlege. Dyrlegen kommer hvert 2-år, så det ble p-piller i posten de første årene.


Ofte blir hunnkatttene gravide rundt 6-månedersalder første gangen. En kjønnsmoden usterilisert hunnkatt og en ukastrert hannkatt vil, hvis de får gå fritt, i gjennomsnitt produsere unger i løpet av et år. En krage kan tas av under tilsyn noen ganger om dagen, slik at katten får stelt pelsen sin andre steder på kroppen, og man kan samtidig rengjøre kragen på innsiden. Mens katten har krage eller body på seg må den under ingen omstendigheter gå ut. Betyr dette at det er farlig å ha katt når man er gravid ? Nei, i utgangspunkt er det ikke farlig å ha katt når man er gravid , men dersom du ikke har katt fra tidligere vil vi ikke anbefale å anskaffe katt når du er gravid eller under planlegging av graviditet, sier Jordmor Cecilia Kleven ved Oslo jordmor og kvinnesenter.


Katten skal ha på seg body når den ikke er under oppsyn.

Mange katter blir frustrerte og sure fordi de ikke vil ha på body eller ikke får vasket seg. Det kan hende katten kommer på avveie og ikke finner veien hjem. De fleste katter som kommer bort hjemmefra, er 2-år gamle ukastrerte hannkatter. Kastrering og sterilisering hindrer uønskede kattunger. Etter år kan det ha blitt over nye katter.


Ekte villkatter finnes ikke i Norge. Har holdt henne inne i 4-dagen nå. Hvordan virker det på katter kan de bli gravide hele tiden eller for en periode om gangen og hvor lenge i tilfellet.


Gravide som har katt har ikke større risiko for å få toksoplasmose enn gravide som ikke har katt. Risikoen for å bli smittet med toksoplasmose er mye større i sydligere strøk enn i Norge. Hvis en gravid ønsker å reise på sydenferie, anbefaler man at hun testes for antistoffer mot parasitten før hun reiser.


Det betyr at katten din ikke får løpeti og at den ikke kan bli gravid. Som med hannkattene, kan en nøytralisering forebygge visse sykdommer. En sjelden gang vokser egglederen sammen igjen, slik at graviditet kan oppstå. Dersom menstruasjonen skulle utebli, er det derfor viktig å undersøke om man er gravid.


Etter et opplegg av Erik Fangel Poulsen, spesialist. Se hvordan det foregår her. Opplysningene på Dyreklinikk. Ved en kastrering opererer man bort eggstokker og livmor.


Katten blir steril, løper ikke og kan ikke pare seg. Den mister også sin kjønnsdrift. Ved en sterilisering skjærer man av egglederne.


Det vi vanligvis kaller sterilisering av hunnkatt er egentlig en kastrering, hvor man fjerner livmoren og alt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg