mandag 6. april 2020

Prosit på engelsk

Vi har én oversettelse av prosit i bokmål- engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Prosit er et utropsord som sies til en som nyser: må det være til nytte. Det er en hilsen i ordets opprinnelige forstand (hilse = helse).


Ordet stammer fra det latinske pro = for og sit = måtte det være, og kan oversettes med måtte det være (til gagn) for (deg) eller prodesse. Flett gjerne inn korte instrukser, beskjeder og spørsmål på engelsk i løpet av uka. Oppmuntre elevene til å bruke engelsk som klasseromspråk, uavhengig om dere har engelsk den timen eller ikke.

Teksten In the Classroom inneholder engelske hverdagsfraser, som kan være fine å gå igjennom med elevene i første engelsktimen etter ferien. Lyd er tilgjengelig for alle engelske uttrykk på denne siden — klikk på hvilken som helst frase for å høre den. Mange utropstegn er ikke måten å gjøre det på når du skal sende en e-post til noen du ikke kjenner. I boka Finding the Right English Words gir Stewart Clark råd om hva som er skikk og bruk når vi skal sende e-poster på engelsk.


Rådene er spesielt beregnet på e-poster vi sender i jobb- og skolesammenheng, når tonen må være mer formell. I amerikansk engelsk , har imidlertid tilkoblinger ble vant til å bety must: I have got to go - Jeg må gå. Ei interaktiv ordbok. Oversett mellom engelsk , norsk og spansk.


Når en bruker foreslår ord til norsk- engelsk ordbok, må andre brukere godkjenne oversettelsen før ordet legges til i ordboken på permanent basis.

Hundrevis av pasienter må nå vente opptil fem måneder på poliklinisk behandling av sin prostata ved Ullevål sykehus. Man er ofte åtte studenter i hver gruppe, og det blir lett besværlig for pasienten når alle skal lytte på lungene, teste refleksene og palpere prostata samtidig. Her er noen uttrykk og konvensjoner som kan komme til nytte når du skriver brev og E-post på engelsk. På grunn av dette inkluderer vi ofte flere engelske oversettelser av et norsk ord i ordboken, samt eksempler for bruk av ordet. Det forventes i dag at vi nordmenn behersker engelsk - både i jobbsammenheng, i utdanning, på reise og for å følge nye mediekanaler.


Læreplan i engelsk (ENG1-03) Læreplanen utgår gradvis Denne læreplanen vil utgå gradvis fra 01. Eksempler av sette pris på på engelsk. Disse setningene er hentet fra eksterne kilder og kan derfor inneholde feil. Høflighet på engelsk er ikke alltid så lett som man tror.


Selv om det føles som at skoleengelsken fortsatt sitter som et skud kan det være vanskelig å vite hvordan du skal ordlegge deg på en høflig måte når du snakker eller skriver på engelsk i jobbsammenheng. En panteattest på fødselsnummer inneholder eventuelle opplysninger om tinglyste ektepakter etter 01. Panteopplysninger på engelsk. Trenger du en dokumentasjon til bruk i utlandet, kan du bestille panteopplysninger på engelsk.


Se informasjon om spesialbekreftelser i produktinformasjonen. Arbeidsmiljøloven på engelsk. Det overordnede målet for loven er et arbeidsliv med plass for alle.


For å nå flest mulig arbeidstakere er det nå tilgjengelig en ajourført engelsk oversettelse av loven. Kjenneteikn på måloppnåing.

Eksamenssvar med karakter. Skriving i engelsk. Lovdata har publisert ti oversettelser av norske lover på lovdata. Engelske oversettelser av norske lover. Flere oversettelser er på vei.


Jeg legger ut undervisningsopplegg på nett både for å dele det med andre lærere i dette lille lan men også for å systematisere det jeg lager for meg selv. Det er lett å glemme lure ting man gjør, og selv om jeg har gode systemer for å lagre det jeg lager, så blir det etter hvert mange filer og mapper å finne frem i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg