tirsdag 7. april 2020

Tung styrketrening gravid

Rask og trygg leveranse. Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til styrketrening. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Styrketrening for gravide.

Løfter du så tungt at du ikke klarer å puste samtidig, bør du gå over på lettere vekter. Når det gjelder styrketrening anbefales det 8-repetisjoner per sett (1). Altså, en bør unngå løft som er så tunge at en bare klarer få repetisjoner. Det viktigste er å lytte til kroppen din, og stoppe hvis det er vondt. For høygravide Silje Mariela Westby er tunge løft en viktig del av hverdagen — selv om hun er gravid i uke 35.


Gravide blir ofte advart mot å løfte for tungt. Det er mange myter rundt hva man kan gjøre og ikke gjøre når man er gravid. Om du ikke føler for å løfte like tungt som tidligere er det fornuftig å allerede nå gå ned på belastningen.


Videre i svangerskapet, i andre og tredje trimester, bør du fortsette med styrketrening , spesielt om kroppen din er vant med dette fra før.

Men dropp så tunge løft at du må holde buktrykket over lengre tid. Hvor ofte du bør trene avhenger av hvor mye du har trent før du ble gravid - Regelmessig trening er bedre enn skippertak - Under graviditeten har kroppen et høyt nivå av hormonet relaxin som gjør leddforbindelsene slakkere. Vær derfor forsiktig med tyngre belastninger på ledd i ytterstilling. Lytt alltid til kroppen din. Samtidig tror mange at de må ta skikkelig i, hvis de skal trene.


Du trenger ikke løpe for å holde deg i form. Lett styrketrening , gange, svømming og sykling er bra, sier Owe. Moderat styrketrening , særlig for muskler i rygg og mage, er bra. Du kan trene med lette vekter, men unngå øvelser som medfører kraftig økning av buktrykket, for eksempel tung benkpress.


Når du løfter, bøy i knær og hofter og hold det du løfter rett foran deg og tett inntil kroppen. Det finnes en rekke forskningsresultater på gravide og trening i Norge, men allikevel er det en del usikkerhet når det kommer til styrketrening. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen. Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt. Pusteteknikk er helt avgjørende!


Trekk inn der øvelsen er minst tung , og pust ut når du presser eller drar. Har du dårlig pusteteknikk kan dette gjøre deg svimmel og du vil yte dårligere, enten du er gravid eller ei. Treningen består i både motstandstrening (vektløfting) og bøyeøvelser.


Det er begrenset med kunnskap om styrketrening i svangerskapet, men generelt anbefales det å trene med litt lavere vekter med mange repetisjoner.

Fordi leddbånd blir slappere i svangerskapet, bør den enkelte gravide tilpasse bøyeøvelser i forhold til sin situasjon. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Trening, og spesielt styrketrening , kjennes ut som smøring for led ligamenter og muskler. Jeg føler maten nyttiggjøres bedre av kroppen. Gravid eller ei, de dagene jeg trener opplever jeg at næringen jeg inntar brukes av kroppen i større gra og at jeg er mer in tune med mine sult- og metthetssignaler.


Når du er gravid , er det spesielt viktig å trene bekkenbunnsmusklene, magemusklene og musklene i ryggen. Det er også bra å trene musklene i ben og armer. Sterke ben, rygg- og magemuskler kan motvirke korsryggsmerter. Du kan gjerne drive styrketrening med lette vekter eller trenings-apparater, selv om du ikke har gjort det tidligere. Tung styrketrening – hvis du foretrekker å trene med vektstang og er vant med det, er det på tide å øke antall gjentakelser.


Tilpass vekten og velg flere repetisjoner, 10–stykker, i stedet for altfor tunge vekter. Hopp – det er mer skånsomt for ledd og bekkenbunn å hoppe med begge føttene enn en fot om gangen. Jeg får også ukentlig mailer fra gravide jenter som rett og slett ikke vet hva de trygt kan gjøre når de er gravide. Særlig gjelder dette styrketrening. Jeg skjønner at det kan virke overveldende og skummelt for mange.


Jeg har både lest og blitt fortalt at du ikke skal løfte noe tungt , spesielt ikke over hodet for da aborterer du. Begge gruppene økte i styrke. Deltagerne i studien var unge, trente menn som ble delt inn i to grupper med ni deltagere i hver gruppe. Ta sit-ups så lenge det ikke gir deg ubehag eller smerter.


Beskriver hvor tung belastning du skal bruke. Motstand oppgis som RM, som betyr repetisjon maksimum. Eksempel: hvis du skal gjøre repetisjoner på RM, skal du gjøre repetisjoner med en belastning som tilsier at du maksimalt hadde klart å gjøre repetisjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg