fredag 10. april 2020

Ppiller sikkerhet prosent

P-piller er så og si 1 sikre hvis de tas hver dag. Omtrent av 1jenter blir gravide i løpet av ett års bruk. Har du glemt en pille, er det en viss risiko for å bli gravid hvis det har gått mer enn timer mellom to p-piller.


Da bør kondom brukes i tillegg i sju dager før man er sikker på pillene alene igjen. Det vil si at dersom 1kvinner bruker middelet i ett år vil 0.

Pearl Index er et mål på antall graviditeter per 1kvinneår. Trygg bruk av p-piller Råd til pasienter, informasjon om risiko for blodpropp, sjekkliste for forskrivere og informasjon om forskrivningsrett for jordmødre og helsesøstre. Forglemmelse nedsetter sikkerheten betydelig. Det finnes også livmorinnlegg, som spiral, som virker omtrent på samme måte. Spiral har en sikkerhet på - prosent.


Til sammenligning har pessar sammen med sæddrepende salve en sikkerhet på - prosent. Men denne prevensjonsmetoden er nå regnet for litt gammeldags. P-PILLER Du finner oversikt over alle p-piller på det norske markedet i tabellen i kapittel Prevensjonsmidler.

Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene. Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet for prosent. Formelen for prosentregning når du skal finne.


P-pille (forkortelse for Pincus-pille etter oppfinneren Gregory Pincus) er hormonpreparat i tablettform til forebygging av svangerskap. Med p-piller menes som regel kombinasjonspreparater som inneholder østrogen og progestin, mens rene progestinpreparater går under betegnelsen minipille som ikke inneholder hormonet østrogen. P-pille er et prevensjonsmiddel i pilleform til bruk for kvinner. Nesten alle p-piller inneholder det samme østrogenlignende stoffet, etinyløstradiol, mens gestagenet (et progesteronlignende hormon) i pillene varierer.


Anbefalte hormonelle prevensjonsmidler Legemiddelverkets anbefaling for kvinner som skal begynne med hormonell prevensjon. Informasjon om de tryggeste alternativene når det gjelder p-piller , p-stav og hormonspiral. Hvis du velger p-piller , p-ring eller p-plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang.


Er du år, betaler du 2kroner. Det finnes forskjellige typer prevensjonspiller, og noen inneholder mer hormoner enn andre. De nyeste typene inneholder så lite hormoner som mulig uten at dette påvirker sikkerheten.


Ved p-pillebruk er det høy risiko for brukerfeil og det svekker sikkerheten , sier overlege ved Legemiddelverket, Sigurd Hortemo, til NRK. Dersom man tar p-piller helt perfekt, er risikoen liten.

Bare prosent av 1kvinner blir gravide i løpet av ett år, skriver NRK. Det er dessverre vanlig at p-piller glemmes. Det medfører nok en del uønskede graviditeter, sier Ole-Erik Iversen, som er gynekolog og professor i medisin ved Universitetet i Bergen. Når man har sett på 1kvinner som slutter med p-pille og 1kvinner som ønsker å bli gravi er det ingen forskjell, sier Iversen. Du kan ha sikkerhet i form av egenkapital som er spart gjennom egen bolig, eller du kan få sikkerhet i dine foreldres bolig.


Jo bedre sikkerhet du kan vise til, desto enklere er det å forhandle seg frem til gode lånebetingelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg