torsdag 15. april 2021

Zymelin nesespray gravid

Nå kan du bestille fra Vitusapotek på nett. Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie.


Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett.


Det finnes flere typer nesespray mot tett nese du kan bruke når du er gravid. Rask leveranse og stort utvalg. Nesespray som inneholder xylometazolin (for eksempel Otrivin, Zymelin eller Dexyl) kan trygt brukes når du er gravid. Sprayen virker bare i nesen og tas i svært liten grad opp i kroppen din. Den vil derfor heller ikke påvirke barnet ditt.


Dette skyldes at anbefalingene er basert på siste tilgjengelige kunnskap, mens pakningsvedlegget ikke alltid oppdateres på samme måte. Spørsmål: En gravid kvinne med bihulebetennelse har kjøpt Zymelin (xylometazolin) nesespray reseptfritt på apoteket. De anbefalte en nesespray som heter Zymelin. Den er uten konserveringsmidler og i pakningsvedlegget står det at ved riktig bruk (maks 2-ganger pr dag i maks dager) er det ingen virkning på fosteret, og den kan trygt brukes. Jeg er så skikkelig forkjøla og sausa, så det var veldig godt å få løsna opp med litt nesespray.


Tett nese bør forsøksvis behandles med saltvann før oppstart med Zymelin. Voksne og barn år: spray i hvert nesebor ved behov inntil ganger daglig. Det bør gå minst timer mellom hver dose. Bør ikke brukes i dager sammenhengende. Brukes lokalt i nesen for å lette luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse.


Til korttidsbehandling. Legemiddelhåndboka fraråder ellers at gravide å bruke Rinexin (fenylpropanolamin) på grunn av mistanke om økt misdannelsesfrekvens, men dette er uansett reseptbelagt medisin. Jeg sjekket opp i bruksanvisningen og der stod det at man skulle være forsiktig med bruk av Otrivin under graviditeten. Problemet mitt er at jeg er totalt avhengig av denne hersens sprayen. Xylometazolin åpner raskt tett nese ved å virke på blodårene i nesen slik at disse trekker seg sammen og letter luftpassasjen.


Effekten av Otrivin starter innen noen minutter og varer i opptil tolv timer. Gravide kan i utgangspunktet bruke alle nesesprayer som finnes på det norske markedet, men det anbefales å kun bruke produkter som inneholder ett virkestoff, ikke en kombinasjon av flere. Gravide anbefales heller ikke å bruke nesespray som inneholder mentol, da det finnes lite kunnskap om graviditet og bruk av mentolpreparater. Aktiv ingrediens - Xylometazoline.


Virker på blodårene i neseslimhinnen slik at disse trekker seg sammen og letter luftpassasjen. Zymelin nesespray er et reseptfritt legemiddel som brukes ved tett nese ved forkjølelse. Zymelin virker på blodårene i neseslimhinnen slik at disse trekker seg sammen og letter luftpassasjen. Den har rask effekt som varer opptil timer.


Jeg er helt avhengig av otrivin, har vært det i flere år. Otrivin nesespray er et reseptfritt legemiddel som brukes ved tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse. Da jeg ble gravid var jeg veldig bekymret for dette, og tok kontakt med lege.


Fikk beskjed om at jeg burde prøve å begrense bruken, men at det var mye bedre for fosteret at jeg brukte otrivinen min enn at jeg lå våken om natten med tett nese. I denne oversikten presenteres denne tilstanden og det gis råd om hvordan den bør behandles. Dette er den typiske starten på en avhengighet av nesedråper.


Ved å ikke bruke nesespray i mer enn dager, og med pauser mellom hver periode, unngår en denne vonde sirkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg