torsdag 1. april 2021

Vondt i magen kvalm og vondt i hodet

Diagnoser: Hvorfor har jeg vondt i hodet og er kvalm ? Symptomene og de kliniske tegnene varierer i forhold til selve diagnosen som står bak hodepinen og kvalmen du opplever. Kvalm nesten hver dag, mest vondt i hodet , av og til i magen. Hva kommer det av og hv. Er så drit å gå rundt hver dag med kvalme, vondt i hodet , svimmelhet og å være trøtt.


Jeg tar kvalmestillende tabletter når kvalmen blir som verst, men prøver å ikke ta så mange av dem.

Alt dette med kvalme og hodepinen har påvirket livet mitt mye. Denne siden er veldig bra og hjelper mange. Jeg lurer på litt mange ting som jeg håper dere kan svare på. Jeg har veldig mye vondt i hodet , magen og er nesten kvalm hver dag, hele tiden.


Jeg har vondt i hode , kvalme og mage plager,sliten og utmattet, orker nesten ingenting, har hete og kulde perioder i løpet av kort ti humørsigninger har jeg også litt av, jeg har oxo muskel smerter hele tiden , kjennes ut som om jeg er konstant støl i alle muskler. I snart over et år har jeg slitt med kvalme, magevondt, slapphet og svimmelhet. Jeg har blitt testet for det meste, inkl magesår (som jeg har hatt tidligere) og tatt ultralyd og galleveier og sjekket hodet.


Siste uken har jeg også opplevd å ha mer vondt i magen en vanlig, da spesielt i øvre del av mage regionen.

Hadde også tidvis vondt i hodet. Jeg har denne uken hatt kjempe vondt i magen føles ut som mensensmerter men det går ikke over. I dag fikk jeg også vondt i hodet og fryser mye, hva skal jeg gjøre vil ikke til lege fordi jeg er redd for at jeg er kjempe syk.


Vondt i magen og magesmerter rammer de aller fleste av oss, men bør alltid tas på alvor. Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker. Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning. Er du plaget med vondt i hodet ? De aller fleste av oss har hatt hodepine fra tid til annen og vet hvor mye det kan påvirke hverdagen. Og i dag syns jeg synd på meg selv som har vondt i magen , er kvalm , har vondt i hodet.


Og nå vil jeg ha en armkrok å hvile i. Jeg har vært hos legen, og sagt at jeg blir et monster og syk, når får mensen. Men legen tror ikke på meg. Glad jeg har uregelmessig mens, og har det maks fem ganger i året. Smertene var nederst på den høyre siden av magen.


Jeg spurte henne om hun hadde feber, måtte tisse ofte eller det sved når hun tisset. Hun ristet på hodet. Dagen før hadde hun kastet opp en gang.

Pasient Jeg tror kanskje det skyldes at jeg har så vondt. Lege Det kan du har. Føler at jeg vil kaste opp hele tiden og føler meg sliten og trøtt.


Det er heldigvis få som har en alvorlig sykdom, og ofte oppdages disse i tide. Har også vært svimmel! Men det finnes også pasienter som har vondt i magen over lang ti og som blir utredet og behandlet uten at det gir resultater.


Dessverre sliter mange med magesmerter i årevis, uten at man finner en konkret årsak eller diagnose. Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet oftest har feber. Slike infeksjonssykdommer kan enten være det som kalles omgangssyke, farangitt eller gastroenteritt, og de skyldes som regel virusinfeksjoner. De kjennetegnes av kvalme, oppkast og diarre eller løs mage og følges gjerne av ubehag eller smerter i. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Vondt i pannen og pannesmerter kan være både smertefullt og plagsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg