mandag 5. april 2021

Vondt i kjeven gravid

Klassifisering av vondt i kjeven. Vondt i kjeven kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt kjevevondt vil si at personen har hatt vondt i kjeven i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk.


Kliniske tegn ved vondt i øret og øresmerter – Hevelse kan forekomme rundt et traume eller ved en infeksjon. Piping i øret (tinnitus).

Svimmelhet kan forekomme. Er du plaget med vondt i kjeven , klikkelyder når du gaper eller hodepine i tinningen? Dette er plager som kan komme fra kjeven din. TMD-klinikken drives av Mats Klemsdal som har lang erfaring med utredning og behandling av kjeveplager. Begynte på lørdag av at jeg våknet med veldig vondt i hodet.


Ga seg så snart jeg sto opp, men på søndag ble det verre og jeg fikk ikke sove. Da begynte også nakken å gjøre vondt , og utover dagen slang kjeven seg på. Kjeveleddet er et unikt ledd som har en leddskive som deler selve leddet i to.

Denne spesielle anatomiske utformingen gjør at man kan gape, men også bevege kjeven fram og bakover - begge disse bevegelsesformene er nødvendige for å uproblematisk klare å spise og snakke. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. SPØRSMÅL Hei For et par dager siden fikk jeg smerter i kjeven. Jeg klarer nesten ikke åpne munnen for å spise, så jeg begynner å bli litt bekymret.


Det er ikke i tannkjøttet eller i halsen, men muskulært i kjeven. Det finnes spesielle tester som måler stillingen i kjeven og i tennene, man kan også ta forskjellige røntgen undersøkelser. Jeg tror nok det er ganske trygt for deg å vente til du kommer hjem i juli så lenge tilstanden ikke forverrer seg betydelig. Det er uhyre sjelden at smerter i kjeven hos en så ung person er tegn på noe alvorlig.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene. Klikker det i kjeven ? Har du søvnproblemer? Er det i kjeven problemet sitter, ettersom det er der det er vondt ?

I mange tilfeller hvor kjeveplager har pågått over lengre ti kan det ha en sammenheng med øresus og tinnitus. Heisann, jeg har hatt veldig vondt i kjeven i det siste, begynte i begynnelsen av desember. Tror det kommer av at jeg stresser en del så jeg strammer kjeven. Selv om jeg er bevisst på det så klarer jeg ikke la være, men er det noe øvelser jeg kan gjøre for å slutte med dette? Takk på forhånd Hils.


Tette rer - Et kjerringrd Hei, jeg har akkurat hatt rebetennelse og n har det plutselig blitt helt tett, det er kjempe vondt. Noen som kan hjelpe meg å finne ut hva det er? Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Det kan være flere grunner til man får kjevesmerter, men flere eksperter mener dette kan komme av stress, anspent kjevemuskulatur, feil tannstilling eller generell slitasje i kjeveleddet etter hvert som vi blir eldre.


Om du våkner med slitne muskler i kjeven om morgenen er det mulig du skjærer tenner eller strammer kjeven i søvne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg