torsdag 5. mars 2020

Pynte bløtkake

Tips til pynting av bløtkaker. Legg sukkerbrødet litt i fryseren før du skal dele det, da er det enklere å få jevne lag. Ikke dynk marsipankaker for mye, da kan kaken synke sammen når du. En bløtkake smaker like godt til 17.


Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter.

Hvordan dynke, pynte eller dekorer en bløtkake ? En god bløtkake faller i smak hos de aller fleste, men hva skal til? Bløtkaken har vanligvis ett eller to lag med krem. For at kaken ikke skal bli for tørr, er det viktig at kakebunnene dynkes godt før fyllet legges på. Hvilken type kremfyll man ønsker å bruke, er smak og behag.


En annen måte å dekke og pynte kaken på er å dekke sidene med stenger av marengs, mens toppen bugner av bær og bittesmå pikekyss. En slik kake i rødt, hvitt og blått er den perfekte 17.

Et siste alternativ er at man kan dekke bløtkaken med sukkerpasta. Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.


Ikke bare kan de pyntes på de mest oppfinnsomme måter, men du kan også fylle de med det fyllet du liker aller best. En viktig ting er å huske å dynke kakebunnen skikkelig med juice, melk eller kanskje en likør, slik at bløtkaken ikke blir tørr. Prøv å lage bløtkake i brødform! Denne oppskriften er tilpasset en brødform på liter. Perfekt for et lite selskap.


Hadde egentlig tenkt å lage den du har laget her, evt med sjokoladefyll som i påskekaka di #128578; Og da tenkte jeg at jeg kunne lage kaken dagen før, men kutte opp lokket samme dag som den skal serveres og legge bærene på da. Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17.


En fargerik og flott bløtkake er alltid populært! Bare fantasien setter grenser for fyll og pynt. Kaken på bildet er fylt med friske jordbær, kiwi, mango, hermetisk fersken og physalis.


EN KJEMPEGOD KOMBINASJON!

Det går fint å bruke ferdigkjøpt sukkerbrødbunn i stedet for hjemmelaget - og da har du kaken fiks og serveringsklar på kort tid! Syltetøy (jordbær eller bringebær) Eventuelt friske bær. Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre.


Pisk fløte til bløt krem. Knus 6-jordbær og tilsett 1-ss sukker). Dagen før kan du fylle de ulike lagene, slik at det eneste som gjenstår på selve dåpsdagen er å pynte topplokket med krem og bær.


Sukkerbrødet kan lages 1-dager før dåpen. Det behøver likevel ikke ta så mye lenger tid. Den enkleste måten å pynte lekkert på er å legge elementer i ring. Skal du pynte en kake med melisglasur? Bruk en stor engangssprøyte i plast (kjøpes på apoteket) som du heller glasuren i. Da er det lett å lage fine mønstre eller skrive bokstaver.


Hvis mønsteret består av tykkere streker kan du bruke en tom senneps­flaske med tut. Hvis du trenger ekstra stiv fløtekrem kan du tilsette litt. Må bake bløtkake til felles bursdagsfeiring med familien og fant oppskriften din når jeg søkte etter beste sukkerbrød. Baker ikke ofte men syns det er koselig å servere hjemmelaget kake #128516; Kaken kom ut av ovnen helt perfekt!


Den må fryses til neste helg, men gleder meg til å pynte for perfekte gjester #128515; takk for at du deler! Blomster kan brukes på ulike måter i matlaging. Som kakepynt, i salat, bakt inn i kaker, til supper, til saft og fryst inn i isbitterninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg