onsdag 4. mars 2020

Regler mobiltelefon barn

Vi har mobiler som passer barn og unge. Kjøp barnas nye mobil hos Telenor! Sjekk utvalget her! Over prosent setter egne regler for barnas mobilbruk, mens nær fire av ti har ikke kontroll på hvor mye tid barna bruker på mobilen.


Gode mobilvaner med klare regler for bruk kan være lurt, mener Telenor.

Tallene kommer frem i en undersøkelse om barn og mobilbruk som InFact har utført for Telenor. Barn og foreldre ønsker seg ofte mobiltelefon av helt forskjellige grunner. Foreldre må selv ta ansvar for hvilke regler som skal gjelde for sine barn , sier Velsand i Medietilsynet.


Organisasjonen Barnevakten, som gir råd om barn og medier, anbefaler generelt at barn bør være om lag åtte til ti år før de får egen mobiltelefon , men understreker at dette er selvfølgelig en vurdering som foreldre selv må gjøre. Den viktigste grunnen til at mange foreldre gir barn egen mobil, er muligheten for å ha kontakt med. De fleste barn har mobil, og Medietilsynet viser til at hele av barn i alderen 9-år har sin egen telefon.


Det finnes mange mobiltelefoner å velge mellom, og de kommer i alle prisklasser, men hvilken mobil skal man velge til barna ? Mobil-lappen gjør barna digitalt tryggere En ny tjeneste fra Telenor skal gjøre det tryggere og enklere for norske barn å ta i bruk sin første mobiltelefon.

Mobil-lappen er en leken øvelse laget for barn mellom 8-år som enten har eller ønsker seg egen mobil. Velg riktig telefon til barna TRYGGHET: Før barnet får sin første mobil, er det viktig å snakke godt med barnet om regler og grenser, mener Barnevakten. Skolen kan lage regler om bruk av mobil i skoletiden. Slike regler må stå i skolens ordensreglement. Læreren må levere mobiltelefonen tilbake til eleven når eleven går for dagen.


Barn av mødre som hyppigere brukte mobiltelefon , var også mer utsatt for ulike risikosituasjoner som for eksempel å klatre på bord (2 21). Slik kan det synes som foreldres mobilbruk representerer både en psykisk og fysisk risikofaktor for barns helse, tilsvarende Still face-eksperimentet. Søk informasjon om hva internett og mobiltelefon betyr for barn og unge i dag Sett deg inn i barnets sosiale liv på nettet. Snakk om det som skjer - Redd Barnas nettvettregler kan danne et utgangspunkt.


Lag felles regler om mobil- og nettbruk hjemme, gjerne i tråd med skolens regler. Mobil og internett er ofte i bruk når barn mobbes. Barn og unge er ikke alltid like flinke til å passe på tingene sine og i mange sammenhenger har de heller ikke behov for alle de tekniske aspektene ved en dyr mobiltelefon.


Unn deg God Kvalitet hos NetOnNet. Fri Frakt, Lave Priser, Bra Utvalg! Selve testen er en leken øvelse, der målet er at barn kan lære mer om mobilbruk og bevisstgjøres på å ta smarte valg – enten de allerede har eller ønsker seg egen mobil. Både Telenor og Barnevakten vet at barn og foreldre har spørsmål og diskusjoner rundt mobilbruk og regler , og anbefaler derfor foreldre å ta testen sammen med barna.


God Som Ny gjør det enkelt å finne en mobil som passer for barna – til en lavere pris!

Du får en mobil som er grundig sjekket og satt i stand igjen. Hva slags mobiltelefon passer til barna ? Når det kommer til hvilken telefon som passer til de minste brukerne, er det ikke stor forskjell på type telefon som brukes av barn og voksne. Mange foreldre lar poden arve sin gamle mobiltelefon når de selv skaffer seg en ny. En tonåring bör vara skyldiga att svara i telefon när en förälder ringer.


Mobiltelefon som verktøy for trygghet. Det er vanligst å få smarttelefon. Under vil Nettvett. Er barnet klar for mobiltelefon ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg