fredag 20. mars 2020

Vondt å sitte på rompa

Konservativ behandling er alltid verdt å prøve på slike plager, før man eventuelt vurderer mer invasive inngrep eller tiltak. Behandlingen du får vil variere, avhengig av hva som ble funnet under den kliniske undersøkelsen. Jeg får bestandig vondt i rompa når jeg sitter, uansett om det er på noe mykt eller en stol. Har det noe med bein- og kroppsbygning å gjøre, vekt?


Ingen av vennene mine har klagd på dette, og flere av dem har veldig lik rompe som meg.

Hva kan være grunnen, og er det noe jeg kan gjøre? Heia Trur eg har sitte så mye at eg ikkje har meir polstring i rumpa, så det gjør vondt å sitte på heilt vanlige kjøkkenstolar. Er det mulig at eg har sitte bort polstringa?


Viss så, er det mulig å få tilbake polstringa ved å trene? Viss ikkje, er det noe anna eg kan gjøre bortsett frå å kjøpe ny. Jeg klarer ikke ligge på ryggen eller sitte oppreist i f. Har ikke gått til lege fordi jeg vet ikke hvordan jeg skal legge frem problemet siden det er så vansklig å definere, og er litt redd for at jeg ikke skal bli tatt seriøst.

Hei, når jeg har mensen så får jeg syykt vondt i rumpa, det gjør på en måte vondt inni og det er vondt å sitte på den. Jeg for også utrolig vondt når jeg skal gå på do. Kunne tidligere gå på do 6-ganger om dagen i perioder.


Jeg kjenner ømhet og ubehag hele tida. Den hemoroide-kulen til høyre er der fremdeles, men det er ikke der det er vondt. For ca uker siden falt jeg rett på rompa. Har etter det hatt skikkelig vondt i halebeineet mitt.


Veldig vondt å sitte på kontorstolen på jobben - og utrolig vondt i det jeg reiser meg opp fra denne stolen etter å ha sittet der fra min. Kjenner jo at det er halebein. Har prøvd polstrede trekk uten effekt. Har en trimsykkel jeg ikke kan bruke pga dette. Piriformis er en muskel i bekkenet.


Den har sitt utspring fra korsbeinet (sakrum) - som er nederste del av ryggen og passerer ut gjennom bekkenet og fester på utsiden av lårbeinet. Når muskelen strammer seg, roteres hofteleddet utover. Muskelen hjelper også til å bøye opp i hofteleddet.


Kjempe vondt i hele venstre del av rompa #128533; vondt å sitte og ligge samt stå.

Nøyaktig der jeg helt plutselig fikk vondt for en stund tilbake. Jordmor sa det var symptomer på bekkenløsning, og ga meg noen gode råd: Når du står oppreist, ha beina litt fra hverandre og hold vekta på begge beina. Sitt også med beina litt fra hverandre.


IKKE med beina i kors! Ikke lang ut når du går. Herregu det føles så sykt merkelig. I dag er jeg passasjer i min egen bil. Pappaen til Emma kjører, og jeg sitter her bak, midt mellom jentene.


Mange gravide opplever å få vondt i halebeinet, både under svangerskapet og etter fødsel. Slike smerter er vanlige, og kan oppleves svært plagsomt og ubehagelig. Vi anbefaler at du veksler mellom å sitte og stå, helst flere ganger. Det skjer ca aldri.


Vi hører ofte fra flere at de har inngått avtaler med kollegaer på jobb om å stå så mye og lenge som mulig i løpet av arbeidshverdagen. Du har vondt på utsiden av hofta, baken og låret under løping eller etter du har løpt. På mitt kontor er pasienter med plager som kort beskrevet over, et relativt vanlig fenomen.


Man kan hvile seg ved å ligge på gulvet med en krakk under leggene. Knærne skal bøyes i graders vinkel. Ved smerter som varer lengre (dvs mer enn tre måneder) er det best å drive aktiv regelmessig trening. Tror det er mest muskulært og smerten føles som om den er i hele baken, det er spesielt vondt å sitte og så er det vondt i noen beinkanter helt nede ved underlivet. Har jo lurt på om det ha sammenheng med at jeg sitter mye, men da skulle vel andre ha fått det på samme måte?


Og hva gjør dere eventuelt med det? Noen som kjenner seg igjen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg