torsdag 24. september 2020

Tidlig ultralyd anbefaling

Jeg har akkurat bestilt time hos et legesenter, og fant ut etterpå at legen jeg har bestilt tid hos visstnok skal være forferdelig ut ifra andres erfaringer. Heldigvis kan jeg avbestille, er en stund til enda. Noen som har noen gode forslag til hvor jeg kan bestille time? Hvor hadde dere en hygge.


Hørte hjertelyden på begge to i går og lurer på om det er en gutt og en jente vi venter for ene hadde høy hjertelyd og andre hadde lavere.

Når er det tidligste du kan se noe på ultralyd , og hva kan du egentlig se? Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ? I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler. Men jeg mener at kvinnenes mening må være avgjørende, ikke hva helsepersonell eller politikere mener, sier Eggebø.


Han påpeker at mange gravide ønsker tidlig ultralyd. Debatten om tidlig ultralyd fremstår derfor i et helt annet lys enn for noen år siden. Et lavterskeltilbud Kvinner over år tilbys i dag tidlig ultralyd , i kombinasjon med blodprøve av mor (KUB).


Om kvinnen kjenner uro for barnet i magen, eller har hatt komplikasjoner ved tidligere svangerskap, blir hun også henvist til tidlig ultralyd.

Fordi nakkeoppklaring vil bli observert i svangerskapsuke - 1 vil tidlig ultralyd avdekke flere fostre med risiko for kromosomavvik. Størst på ultralyd for gravide i Norge Drammen – Bergen – Tromsø. Hos oss blir du møtt av erfarne ultralydspesialister (sonografer) med lang erfaring innen ultralyd. Sonografene har internasjonalt anerkjent utdannelse på masternivå fra bl. Fosterdiagnostikk er undersøkelser av et foster for å avdekke alvorlig arvelig sykdom eller utviklingsavvik.


Helseekspertene som har vurdert tidlig ultralyd for gravide, trenger mer tid i arbeidet. Foreløpig har de ikke fått dokumentert at helseeffektene er så store at de vil gå inn for en anbefaling. Ultralyd tidlig i svangerskapet utføres i 2D. Man kan se et hjerte som slår, antal foster og anslå svangerskapets lengde.


Noen som kan anbefale et sted i Oslo med dyktige og hyggelige folk? Mange private klinikker tilbyr dette. Du trenger her ikke oppgi noen spesiell grunn for undersøkelsen, eller ha noen medisinsk indikasjon. En del gynekologer ønsker imidlertid ikke å uttale seg om dette på tidlig ultralyd på grunn av stor feilmargin.


Det mest omstridte ved tidlig ultralyd , har vært at den kan gi indikasjon på Downs syndrom. Mange, deriblant organisasjonen Menneskever mener derfor at tidlig ultralyd kan føre til at vi får et sorteringssamfunn. I uke så han etter nevralrørsdefekter og.

Vi utfører ultralydundersøkelser fra uke og ut svangerskapet. Vi tar ultralyd både innvendig og utvendig. Tidlig i graviditeten anbefales innvendig ultralyd da det. Med tidlig ultralyd bruker vi.


De som vil, kan ta ultralyd tidligere enn dette på privat basis. Etableringen av et offentlig tilbud om tidlig ultralyd i svangerskapet er en svært omdiskutert sak. Derfor har Helsedirektoratet ønsket at Nasjonalt råd skal diskutere saken og komme med en anbefaling.


Stadig flere benytter seg likevel av muligheten til å se barnet som vokser i magen allerede før uke 18. Austad Diagnostikk tilbyr derfor tidlig ultralyd i Bergen, Stavanger, Førde, Oslo og Ulsteinvik. Tidlig ultralyd tilbys derimot per i dag ikke av det offentlige helsevesenet. D ultralyd anbefales etter uke 2 da fosteret er mer utviklet, og bildene blir finere. Til dette brukes 2D ultralyd.


Våre apparater håndterer 2 3d og 4d. Til målinger brukes alltid 2d funksjonen. Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg