onsdag 2. september 2020

Trening for overvektige barn

Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Med Barnefedmestudien har NTNU-forskere i samarbeid med australske forskere som mål å finne ut hvilken intensitet overvektige barn og unge bør trene med – for å forbedre helsa mest mulig.


Resultatene taler for seg selv: All trening virker, men intervalltrening med høy intensitet er aller mest effektivt.

Høy intensitet øker risikoen for muskel- og skjelettskader. Jogging er ikke anbefalt trening ved fedme, på grunn av risikoen for skade. Korrekt trening og kosthold i et samspill er nødvendig for å få overvektige mennesker ned i vekt.


Her får du noen tips relatert til treningen og hva slags redskaper som gir god effekt uten stor belastning. Trening må tilpasses. Ikke bare i forhold til målsetting, men minst like mye individet.


Barn inntil år betaler kr 3per semester. Barn over år betaler kr per gang eller max kr 3per måned.

Barn som er henvist fra Frisklivssentralen i Bergen kommune får gratis trening det første året. Foreldre til overvektige barn tek for lite ansvar sjølve. Det meiner dei som driv treningsprogrammet Stor og Sprek i Bergen for overvektige barn. Kan hjelpe overvektige.


Intervaller fungerer også for barn som ikke er i god form. En har i studier sett at intervalltrening kan føre til bedret fysisk form også for overvektige barn og unge, sier Sveinung Berntsen Stølevik (40), professor ved Universitetet i Agder. Korte økter kan fungere bedre enn lange, tror 40-åringen.


Likevel er hovedgrunnen til at mange av barna kommer seg på trening at foreldrene oppfordrer dem til det. Når foreldre må oppfordre barna til å gå på trening , kan dette tyde på at barna mangler den indre motivasjonen til bevegelse. Overvekt er et problem som rammer flere og flere barn. Ved å hjelpe barnet ditt ned i normal vekt gir du barnet ditt muligheten til et sunt og godt liv. Det finnes flere behandlingsprogrammer som kan hjelpe overvektige barn til en sunnere vekt.


Barn med fedme bør helst trene intensivt. Etter bare tre måneder intensiv intervalltrening, fikk de langt friskere hjerter og bedre kondisjon, ifølge forskere. Nettbutikk med fri frakt over 400.


Klær, utstyr, tilskudd og tilbehør. Vi har gratis frakt over kr.

Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her! Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg og rask levering! Den gang så man at så mange som prosent av alle åtteåringer var overvektige , det vil si hver sjette åtteåring.


Nyere data tyder på at prosent av barn i USA er overvektige eller fete, eller mellom fire og fem millioner barn. Gjeldende behandlingsprogrammer krever deltakelse fra både foreldre og barn i en plan som kombinerer ernæringsutdanning og trening. Forskeren mener dagens tilbud til familier med overvektige barn bør bli bedre i alle kommuner. I dag er det liten struktur og ulik praksis. Vi trenger kompetent personell som kan gi gode råd og motivere familier til å klare varige livsstilsendringer, sier hun.


Vårt prosjekt handlet ikke om å slanke barn , barn vokser og skal legge på seg. Diskriminering av overvektige har økt, og det viser seg at selv barn rangerer overvektige som mindre attraktive lekekamerater enn barn med funksjonshemninger. Overvektige opplever å bli tillagt negative egenskaper som ikke har noe som helst med vekt å gjøre, sier Steinsbekk. Hjelpemidler til trening , stimulering, lek og sportsaktiviteter dekkes vanligvis til bruk i hjemmemiljøet. Hjemmet er her definert som foreldrehjem og barnebolig.


Ved behov for hjelpemidler i flere hjem, må det begrunnes hvorfor dette er nødvendig. Spesiallaget utstyr som er spesielt utviklet for barn og unge med funksjonsnedsettelser. FriskvernAktiv tilbyr trening for alle, uansett alder og nivå.


Her kan du trene i et ujålete miljø preget av spesialkompetanse innen trening , idrett og helse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg