mandag 7. september 2020

Veldedige organisasjoner obs liste

PÅ LISTA : Leif Johannesens veldedige organisasjon er nå satt på lista over organisasjoner man ikke bør gi penger. Fra før av har IK navn OBS - lista. Felles for alle organisasjonene ,. Vi kaller det en OBS - liste , altså en liste over organisasjoner giverne bør være oppmerksomme på.


I disse tilfellene er vi kritiske til ressursbruken.

Av de veldedige organisasjonene i Norge som samlet inn mest. I Sverige er dyrevernsorganisasjonen WWF nummer ni på listen over de. Innsamlingskontrollen er en stiftelse som vurderer organisasjoner som bedriver innsamlingsvirksomhet. Stiftelsen publiserer årlig en liste over organisasjoner man frarådes å gi penger til.


Aid Rio Norway med adresse i Moelv har havnet på Obs - listen sammen med andre organisasjoner. Listens formål er å advare givere mot mulige useriøse innsamlinger og organisasjoner. Nå er tre nye organisasjoner lagt til listen etter at de ikke nådde kontrollens krav.


Men hvordan kan man egentlig sjekke dette?

Vårt formål er å arbeide for god innsamlingsskikk og gjennom dette gi giverne trygghet for sitt bidrag. Derfor retter vi henvendelser til en rekke organisasjoner. Kun et fåtall av disse føres opp på OBS - listen.


Innholdet i listen er basert på objektive opplysninger. Vi forespør innsyn i svært mange organisasjoner og kun et fåtall av disse føres opp på OBS - listen. Sider i kategorien Norske ideelle organisasjoner Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien. Liste over godkjente organisasjoner for gavefradrag Du kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner , tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten.


Listen nedenfor viser hvilke organisasjoner som er omfattet av gavefradragsordningen. Organisasjonen må være forhåndsgodkjent. Se listen over godkjente organisasjoner. Kleiven gjør Peter bevisst på at Child Africa står på en Obs - liste , over organisasjoner man ikke burde donere penger til. Det finnes et maksimalt beløp for fradrag for gaver.


Bakgrunnen for oppføring på denne listen kan være brudd på etiske retningslinjer for innsamling i Norge, for lav innsamlingsprosent, eller mangel på åpenhet rundt innsamling og drift av organisasjonen. Det innebærer givere bør være varsomme med å gi penger til organisasjonen – grunnet spesielt lav innsamlingsprosent. Også en organisasjon med et kontroversielt formål kan falle inn under bestemmelsen så lenge den ikke har erverv til formål.


For allmennyttige eller veldedige institusjoner eller organisasjoner er det noen gunstige spesialregler som blir omtalt senere.

Det er skattekontoret som avgjør om en organisasjon er å anse som skattefri eller ikke. Uavhengig, nøytral og upartisk veldedig organisasjon. Støtt oss ved å gi din gave her. Gaven som redder liv. Gir du gaver over 5kr?


Da har du rett på skattefradrag. Ved sponsing av veldedige organisasjoner , såkalt sosiosponsing, oppstår det flere skatte- og avgiftsmessige forhold som må hensyn tas. Ideelle organisasjoner er veldedige og allmennyttige organisasjoner og institusjoner, i tillegg til andre organisasjoner og foreninger f. Utenlandske organisasjoner. Inntil videre kan ikke godkjente utenlandske organisasjoner levere opplysninger om gaver maskinelt til Skattedirektoratet.


Liste over godkjente utenlandske organisasjoner for gavefradrag Du kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner , tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten. På denne siden finner du oversikt over statlige tilskuddsordninger for frivillige organisasjoner. Ordningene nevnes her under hvert departement.


For informasjon om ordningene, klikk på lenkene og gå inn på departementenes egne oversikter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg