tirsdag 8. september 2020

Vondt å puste gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Den store livmoren skyver mellomgulvet oppover. Det betyr at lungene ikke kan utvides like mye som når du ikke er gravid.


Du har rett og slett mindre å puste med.

Da blir det tyngre å puste. Dette normaliseres etter fødselen. I tillegg har gravide høyere oksygenbehov, fordi både fosteret, morkaken og livmoren trenger oksygen. Dessuten må hjertet jobbe hardere under graviditeten. Våknet opp med DEN smerten, det var veldig vondt å puste inn , føl.


Logg inn for å følge dette. Tyngdepunktet forandrer seg fremover samtidig som barnet vokser. For å motvirke denne tyngden har mange en tendens til å føre hoften fremover, noe som gir enda større belastning for både korsrygg og bekkenet ditt.

Jeg hadde noen dager der jeg følte det var kjempetungt å puste , men ikke hver dag. Det var nok litt senere i svangerskapet slik at det var babyen som presset, men tror ikke jeg spurte noen. Husker en dag det føltes veldig ille, da tenkte jeg på å dra til legen, men så ble det bedre igjen heldigvis er veldig ubehagelig. Jeg har hatt lungeemboli og det gjør også helt sinnsykt vondt , hvis man er uheldig (som meg), og får en alvorlig variant. Eller så kan man få en mildere variant, men det vil jo heller ikke bare gå over raskt.


Om du er gravid eller ei, hodepine er aldri godt. Noen blir i tillegg kvalme og dårlige av hodepinen. Hva skal du gjøre for å lindre ubehaget?


Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur. Mange som prøver å bli gravide tenker mye på hva som skjer i kroppen i dagene etter eggløsning, og det kan du også lese detaljert om her. Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Vondt i Ryggen av å Stå Lenge.


Mange foreldre opplever ryggvondt av å stå på sidelinjen og se barna spille fotballkamp. Det å stå rett opp og ned over lengre tid legger en ensidig belastning på ryggen, på samme måte som sittende stillinger, etterhvert kan det begynne å verke i musklene og man kjenner seg stiv og støl. Jente (22) opplever (de siste årene) at det er vanskelig å puste ordentlig inn.


Føles som om jeg ikke får tilstrekkelig luft ned i lungene og prøver iherdig å trekke luft inn.

Pusteproblemene kommer når jeg trener, er veldig bekymret, stressa eller nervøs. I det siste også hyppigere i normale, avslappede situasjoner. Har nesten ikke sovet i natt, stod opp nå og fikset meg litt paracet.


Det er veldig vondt å trekke pusten, men det er verst med ryggvondten. Den ligger som sagt oppe i ryggen. Er dette vanlige vondter på slutten? Har vært innlagt pga høyt blodtrykk.


Gravide kan gjøre det meste, men ingenting skal gjøre vondt. Du skal ikke anstrenge deg så mye at du nærmer deg maksimal anstrengelse, men det er ikke farlig å ta i litt og bli andpusten. Men som gravid er du nok mer sulten enn ellers, så det kan være en god idé å spise et lite måltid før du skal sove, slik at du ikke er skrubbsulten når du våkner. En kopp beroligende koffeinfri te kan også hjelpe. Hvis du ikke får sove – stå opp.


Sengen skal forbindes med søvn, så unngå å ligge i mørket og spekulere. Men fortsatt gjorde det vondt i lungene nr jeg trakk pusten dypt. Jeg har fått en litt sånn rar følelse i brystet (lungene?) den siste uka. Litt tyngre å puste , på en måte. Jeg kjenner at jeg må stoppe opp litt i blant, ikke fordi jeg er andpusten, men fordi jeg må konsentrere meg om å trekke pusten litt dypt inn, og føler meg litt sånn.


Gravide og kvinner som nylig har født, har fem til ti ganger høyere risiko enn andre for å få blodpropp. En av tusen gravide kvinner får blodpropp hvert år. Dersom du er vant til å sykle, er det ingen grunn til å slutte med det dersom du blir gravid og får bekkensmerter. Men du må prøve deg frem, og får du smerter, slutter du.


Det kan være lurt eventuelt å bruke lavere setehøyde og lettere gir enn det du vanligvis gjør. Noen har nytte av å bruke et mykere sete enn ellers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg