onsdag 30. september 2020

Vektkalkulator barn

For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos voksne. I kalkulatoren vises normalområde og vektkategori i forhold til angitt kjønn og alder. Iso-KMI er et uttrykk for hvilken vektklasse den målte verdien hos et barn tilsvarer hos voksne, og er bare definert for overvekt. Vektkalkulator er en måte å følge barn og ungdom sin vektutvikling Det anbefales internasjonalt å bruke kjønns- og aldersjusterte grenser for overvekt og fedme i denne aldersgruppen. I Norge brukes begrepet iso-KMI om disse grensene.


Barn som er overvektige eller har fedme, sliter oftere med dårlig kroppsbilde og har flere psykiske helseplager enn andre barn. Forebygging og behandling av overvekt og fedme hos barn og unge. Vi publiserer tallene her til nytte for de av våre medlemmer som kan ha behov for dem. Omregningstabell for BMI tilpasset barns alder og kjønn (kalt IsoBMI). BMI-kalkulator går ikke lavt nok for de minste barna.


Den vanlige BMI-vektklassifiseringen fungerer også dårlig på barn og unge under år, da verken kjønn eller alder tas med i beregningen. Her er link til kalkulatoren. Der kan du finne barnets BMI ved å legge inn barnets alder, kjønn (male = gutt, female = jente), vekt og høyde. NB: Skriv høyden slik for et barn som f eks er centimeter høy: 0. Denne kalkulatoren er ikke beregnet for barn. Det er kun personer over år som får et riktig resultat.


Fyll ut høyde og vekt og regn ut din BMI. Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. For større barn og unge har en internasjonal ekspertgruppe - International Obesity Task Force (IOTF) - utarbeidet KMI-tabeller med grenseverdier for overvekt og fedme for jenter og gutter i ulike aldre.


Disse tar utgangspunkt i KMI-grensene for voksne. Body Mass Index (BMI) (eller kroppsmasseindeks) er en formel som indikerer om en person er er over- eller undervektig eller har normal vekt. Formelen er ikke helt eksakt. Nok kunnskap om mat og helse er nødvendig for å kunne gjøre de nødvendige endringer av levevaner som må til for å redusere fedme hos barn og unge.


Les mer om grunnleggende kosthold og ernæring her. Kopiering av materiale fra Babyverden. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Skjemaet skal først og fremst brukes for å se at ditt barn følger sin egen kurve. Et større fall eller økning i kurven kan indikere at barnet er sykt.


Slik skal du lese percentilskjemaet. Han ligger da på percentil i skjemaet. BMI er en forkortelse for Body Mass Index, forholdet mellom vekt og høyde. I januar og februar vil det gjennomføres en mindre revisjon av helsepersonelldelen til Kostverktøyet. Ikke skriv inn personopplysninger.


Hva lette du etter? Vi svarer ikke på henvendelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg