mandag 22. mars 2021

Vondt i ganen

Tannverk er ikke bare vondt - det kan også være direkte farlig. Slike problemer kan forebygges, og tannlegen din kan få øye på dem før de begynner å bli smertefulle. Du bør ikke tulle med tannverk.


Tanninfeksjoner kan spre seg til ansiktet, kraniet og til og med ut i blodstrømmen. Ganen har de viktigste funksjonene på tale og lukking av halsen og nesehulen under svelging.

En tenn til ganen En infeksjon kan forekomme både harde og den bløte ganen. Mange folk her noen gang har opplevd. Betennelse i ganen gjør spesielt vondt , spesielt mens de spiser.


Noen ganger ganen er hovne eller det er synlige blemmer. Orofarynks er den delen av svelget som ligger mellom den bløte ganen i munnen og strupelokket. Forekomsten av orofaryngeal kreft har økt de senere årene, og det settes i forbindelse med økt forekomst av HPV-infeksjon i svelget.


Boca er riktig ord for det som i dagligtale beregnet som taket av munnen. Smerter i ganen er faktisk en vanlig tilstand som oppleves av mange mennesker, men av forskjellige grunner.

Svært ofte denne smerten er ledsaget av en brennende følelse eller sår og forhøyede strukturer på huden av ganen. Første gang man får viruset i kroppen kan man imidlertid bli syk med feber, slapphet og små blemmer på leppe, tunge og tannkjøtt. Virus er den hyppigste årsaken til sår hals.


Noen virus kan gi svært kraftige halsinfeksjoner. Mikrobene går inn i vevet og ødelegger mellom og inne i cellene. Derfor gjør det vondt , sier Brelin.


Av og til er øreverk et dominerende symptom. Lymfeknutene under kjevevinkelen er ofte forstørrede og ømme. Petekkier på ganebuen kan forekomme. Vesikler og sår på ganen , uvula eller bakre svelgvegg forekommer særlig ved coxsackievirus gruppe A-infeksjon. Opptil av barn får en kraftig stomatitt når de smittes med herpes simplex-virus, hvor det kan sees blærer i hele munnslimhinnen.


Disse gjør svært vondt , og barnet vil ofte ha vansker med å spise og drikke, og være påvirket med f. En infeksjon i munnen er lett å kjenne igjen: først, gjør det vondt når du trykker på og mat er ofte smertefullt. Noen av de vanligste årsakene er skade, traume, dårlig tannhygiene og infeksjon. Videre har rød flekk, noen ganger hovne og noen ganger i midten en hvit flekk.


Når du gni det med tungen din, føler du klart at hud føles annerledes på stedet av betennelse enn resten av ganen.

Når barn klager på vondt i munnen eller tannverk, kan det skyldes sår i munnen, tannbyll, hull i en tann eller soppinfeksjon. Les mer om de mulige årsakene her. Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg, vondt i halsen hele tiden, feber, dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer.


Man vil ofte føle seg elendig. Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege. Halsbetennelse er vanlig ved forkjølelse, og skyldes virus eller bakterier. Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter. Halsinfeksjon er én av de alminnelige luftveisinfeksjonene som alle kan irritere halsen.


Halsbrann kan også gi halssmerter. Vondt i halsen Vondt i halsen - hva kan det være? Diagnosen mistenkes ut i fra symptomene og de funnene som allmennlegen gjør. Mer enn halvparten av svulstene finnes i mandlene (tonsillene), resten er omtrent likt fordelt på tungebasis og den bløte ganen , noen finnes også på bakveggen i svelget.


Spredning av svulsten kan skje særlig til lymfeknuter ved kjevevinkelen. Ikke engang din beste venn forteller deg at du har dårlig ånde, og det er vanskelig å oppdage selv om det lukter vondt fra munnen. Ofte finnes det enkle tiltak du selv kan gjøre for å unngå den dårlige ånden, eller forhindre at den oppstår. Utbredelse og overlevelse.


Antallet nye tilfeller av kreft i hode og hals per år er svakt stigende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg