fredag 19. mars 2021

Vondt i halebeinet gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Halebeinet gir også støtte til anus. At halebeinet er et slags knutepunkt for sener, muskler og leddbån gjør området svært sensitivt og utsatt - også i forhold til muskelspenninger og muskelsmerter, noe som igjen kan føre til stråling ned i beina.


Gravid og vondt i ryggen - Bekkenløsning.

Hos noen er segmentene vokst sammen til ben, men hos de aller fleste er halebeinet eller segmenter. Vondt i halebeinet kommer ofte etter et fall på baken, eller etter fødsel. Noen får smerter i halebeinet under selve graviditeten.


Når jeg kommer fra jobb har je. I de siste par ukene har jeg hatt veldig vondt i halebeinet. Jeg er gravid i uke 35. Da klarer jeg nesten ikke å gå oppreist.


Så nå har jeg kjøpt meg en Saccosekk.

Den hjelper litt, - men jeg kjenner smerten i halebeinet når jeg s. Snakket med legen min sist jeg var der (av andre grunner) og han sa det nok var muskulært men at jeg skulle komme tilbake etter en mnd hvis det ikke gikk over. En rekke muskler og leddbånd fester på halebeinet. Vet ikke helt om jeg slår meg til ro med det, men LITT betryggende var det iallefall. Trenger jo ikke å utvikle seg mer.


For meg er det smertefullt å sitte lenge om gangen, det gjør at det er vanskelig å holde barnet mitt lenge nok når jeg skal amme babyen. Trodde først at smertene kom av at jeg hadde blitt sydd etter fødsel, men smertene i underlivet avtok etterhvert og nå er det bare nederst på halebeinet som gjør vondt. Smertefult er det også å reise seg opp. Spesielt merker jeg dette når jeg skal reise meg fra en stol. Aller verst er det når jeg er på toalettet og prøver å gjøre.


Om du er gravid eller ei, hodepine er aldri godt. Noen blir i tillegg kvalme og dårlige av hodepinen. Hva skal du gjøre for å lindre ubehaget?


Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur. I fosterstadiet anlegges det tre til fem halevirvler.


I stedet for å kose meg med babyshopping, lå jeg på sofaen og leste bøker og så serier på laptopen min. Det var ganske jævlig.

Men halebeinssmerter er nok mest vanlig hos kvinner som er gravide eller har født. I tillegg kan fall og skader forårsake smerter. Hvis en er spesielt tynn, har en jo lite polstring på baken. Da kan det være vondt når en sitter på f eks en hard stol eller tar situps.


Så dersom du er spesielt tynn, kan det være årsaken. I jobben min som osteopat og fysioterapeut på Bekken og Barn, avd. Skøyen ser jeg ukentlig kvinner som er gravide og som kommer til meg med det de beskriver som smerter i tissen eller i området rundt. Dersom man har vondt bakpå kneet og knehasen så kan det være en rekke årsaker og grunnet til det – og det vil du få vite mer om i denne artikkelen.


Kneet er en kompleks anatomisk struktur som må tåle mye belastning i hverdagen. Nå er det vondt hver dag,men det er ikke så plagsomt at jeg ikke kan jobbe eller gjøre andre ting. Hodepinen kommer ofte i tillegg til kvalme og svimmelhet, og kan oppstå når som helst under svangerskapet.


Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg