mandag 1. mars 2021

Vond lukt i underlivet mann

Vond lukt i underlivet kan nemlig ikke vaskes bort, men overdriver du renholdet nedentil kan du faktisk vaske på deg vond lukt. Hennes råd er å vaske deg med vann eller intimvask. STRESS KAN GI LUKT : Stress øker faren for vond lukt i underlivet. Lukten er altså ikke et symptom på en kjønnssykdom, som mange tror, men kan forekomme samtidig som klamydia og gonoré.


Kvinner tror ofte at lukten og utfloden er tegn på en soppinfeksjon, noe Grønmark avkrefter. Mange tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon.

Soppinfeksjon vil som regel føre med seg kløe og grynete konsistens, men veldig sjelden sjenerende lukt. Hun peker også på bakteriell vaginose som den vanligste årsaken til vond lukt i underlivet. Svie ved vannlating, og hyppig vannlating hos menn kan skyldes flere tilstander. Her kan du lese mer om hvilke tilstander som kan gi slike symptomer. Du er altså plaget av en kraftig og vond lukt fra underlivet ditt som du beskriver som svettelukt.


Er du sikker på at det er svette det er som lukter ? KLØE OG SVIE: Både menn og kvinner kan få problemer av å bruke intimsåpe- og olje. Dette støttes også av helsesykepleier Anne Bentzrød. Lukt i underlivet er helt normalt, og på grunn av melkesyren i utfloden, kan man ha en mild syrlig lukt i underlivet.

Hvor sterk lukten er, vil variere mellom individ og fra dag til dag, men skal ikke være vedvarende vond. Metallisk lukt er en helt vanlig duft som gjerne kommer etter månedens røde uke eller etter sex. Begge deler er med på å endre pH-verdien i underlivet og kan dermed gi en sterkere lukt.


Men – det bør være kortvarig. Hvis lukten vedvarer også i perioder hvor du verken har hatt mensen eller samleie, er det en god idé å bestille legetime. Dette kan helt sikkert diskuteres i det vide og det brede, men det som er sikkert er at det ikke bør lukte ille av underlivet.


Likevel kan kvinner fra tid til annen oppleve å få illeluktende utflod fra underlivet , og dette er det flere årsaker til. Den vanligste årsaken til illeluktende utflod er bakteriell vaginose. Ingen ønsker å kjenne vond lukt fra underlivet sitt.


I frykt for dette, vasker mange seg der nede flere ganger om dagen, med både for mye, og med feil såpe. Det kan gjøre det hele mye verre. Du kan vaske på deg vondt lukt. For mye vasking kan ha stikk motsatt effekt på vond lukt , og rett og slett forverre problemet. Samtidig kan du få både kløe, svie og utslett med på kjøpet.


Kløe i underlivet , illeluktende utflod eller en sviende. Hverken kvinner eller menn trenger å bruke såpe når de vasker. Sopp lukter riktignok ikke fisk, hvis sopp lukter vondt så har det en.


De mest typiske stmptomer ved soppinfeksjoner i underlivet er hvitlig utflo sur, gjerne vond lukt og kløe, og slike klamme følelser som du.

NTB Scanpix Vis mer Lite vann eller visse medisiner kan påvirke lukten - Hvis man har drukket lite eller det er varmt ute kan urinen bli mer konsentrert og lukte sterkere eller strammere. Dette er fordi denne lukten betyr at du ikke gjør det du burde. Hvis du injiserer insulin, og det tar litt tid å snakke med legen din, spør dem om denne lukten kan være en sekundær effekt og ikke et tegn på høyt blodsukkernivå. En annen grunn til at urinen kan ha vond lukt , er på grunn av leverproblemer.


Man bør oppsøke gynekolog hvis man har ubehag, svie eller kløe, mensen forandrer seg eller hvis utfloden endrer seg og lukter vondt. Ta også en sjekk om du har smerter ved eller utenom sex, eller hvis du i forbindelse med overgangsalder opplever sårhet, smerter i underlivet og føler at ting forandrer seg, sier Offerdal. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter.


Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling. Les mer hos Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg