mandag 1. mars 2021

Vondt i kjeven etter slag

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Klassifisering av vondt i kjeven. Vondt i kjeven kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter.


Akutt kjevevondt vil si at personen har hatt vondt i kjeven i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk.

Jeg har en mistanke om at det er muskler (og håper det), siden hvis jeg biter forsiktig igjen i 5-minutter løsner det opp ganske bra igjen. Hvis jeg kjenner med en hånd på hver side av kjeven , like før der halsen begynner mot nakken kjennes det ut som om jeg har en muskel der jeg har vondt , men ikke noe der jeg ikke har vondt. Det kan være flere grunner til man får kjevesmerter, men flere eksperter mener dette kan komme av stress, anspent kjevemuskulatur, feil tannstilling eller generell slitasje i kjeveleddet etter hvert som vi blir eldre. Om du våkner med slitne muskler i kjeven om morgenen er det mulig du skjærer tenner eller strammer kjeven i søvne.


Sår og kutt i slimhinnen behandles som sår på hud etter utelukkelse av fremmedlegemer. Hvorfor får man vondt i kjeven ? Mange opplever kjevespenninger og tyggeproblematikk grunnet en hektisk hverdag – dette skyldes ofte stramme muskler (bl.a. store tyggemuskelen, masseter) og nedsatt leddbevegelse i kjeveleddet.


Når noen muskler trekker for mye i en retning så kan det bli muskulær ubalanse.

Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Dette er en smart måte å teste på, ettersom dysfunksjon i kjeven ikke nødvendigvis gir smertesymptomer i seg selv, men at det bare gir nedsatt funksjonsevne.


Spesielt de som tidligere har hatt tannregulering, opplevd kjevebrud slag eller fall mot kjeven , og personer som har fått nakkesleng, er ekstra utsatt for problemer. Du ser stjerner, har vondt i hodet, føler deg ør og svimmel, og kanskje til og med litt kvalm. Dette er typisk for hva man vil oppleve ved en hjernerystelse – en skade som mange kanskje forbinder med vill barndom på sykkelsetet.


Nesten ingenting er så smertefullt som å ha vondt i tennene. Om smertene derimot varer lenge etter at man har sluttet å spise det som. Det finnes spesielle tester som måler stillingen i kjeven og i tennene, man kan også ta forskjellige røntgen undersøkelser. Jeg tror nok det er ganske trygt for deg å vente til du kommer hjem i juli så lenge tilstanden ikke forverrer seg betydelig. Det er uhyre sjelden at smerter i kjeven hos en så ung person er tegn på noe alvorlig.


Vi bruker forskjellige bløtvevs- og bindevevsteknikker, kombinert med tøyning, mobilisering, avspenning, øvelser, råd og veiledning. Samtidig ser vi på helheten, og inkluderer behandling av både nakke, skuldre og midtrygg for å få kjeven til å fungere bedre. TMD kan også forekomme etter en ulykke, for eksempel i forbindelse med en nakkesleng eller slag mot hodet eller haken.


Symptomer ved kjevesmerter.

Klikker det i kjeven ? Har du søvnproblemer? Er det i kjeven problemet sitter, ettersom det er der det er vondt ? Slitasjeforandringer eller arthrose. Kjeveleddsbetennelse eller artrittforandringer.


Tannplager eller bihulebetennelse. Mest vanlig er kjevesmerter blant unge kvinner. Om du våkner slitne muskler i kjeven om morgenen er det mulig du skjærer tenner eller trammer kjeven i søvne. SPØRSMÅL Hei For et par dager siden fikk jeg smerter i kjeven.


Det er ikke i tannkjøttet eller i halsen, men muskulært i kjeven. Jeg klarer nesten ikke åpne munnen for å spise, så jeg begynner å bli litt bekymret. Forvarsler, symptomer og risikofaktorer.


Et hjerneslag kan varsle sin ankomst og symptomene må tas på alvor selv om anfallet er gått over i løpet av minutter eller timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg