tirsdag 16. mars 2021

Vondt i nyrene etter alkohol

Problemet mitt startet for rundt mnd siden. Det er hovent,og temperaturforskjell,og virkelig ubehagelig! Jeg har kanskje drukket alkohol ganger på mn men ikke ekstreme mengder,dvs flasker champagne eller flasker med vin. Etter nyttår prøvde jeg å ta en lang pause på drikking, og rørte ikke en dråpe alkohol på to måneder. Første inntaket av alkohol etter denne pausen fikk jeg like fort blackout som før pausen, og fikk også vondt i nyrene da jeg trente ett par dager etterpå.


Vondt i nyrene etter alkohol

Neste dag etter en morsom fest, kan du føle at nyrene har vondt etter alkohol. Dette symptomet er en følge av bruken av store doser alkohol , noe som resulterer i brudd på funksjonell evne til parret organer. For å forhindre at smerte syndrom oppstår, kan du finne ut hvilken effekt inntaket av alkoholholdige drikker har på nyrene.


Hvis om morgenen etter en drink eller et par glass øl drukket på kvelden, oppstod ryggsmerter, gjør det vondt nyrene etter alkohol , og denne tilstanden indikerer at vevene i de indre organene allerede har fått alvorlig skade. Men dersom du får vondt i leddene etter å ha drukket alkohol , vil jeg egentlig fraråde deg å drikke. Er dette veldig påfallende for deg, kan du jo spørre legen din om det. Leger har taushetsplikt og er profesjonelle. Her kan du lære mer om smerter i nyrene , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser.


Nyresmerter bør alltid tas på alvor. Mennesker har to nyrer. Du blir henvist til en ultralydskanning av nyrene , så legen kan se størrelsen på nyrene. Dessuten vil det ofte være nødvendig at legen henviser deg til sykehuset, som tar en vevsprøve (biopsi) av nyren. Mikroskopi av vevsprøven vil avgjøre om du har nyrebetennelse.


Det går over en uke før det kommer svar på undersøkelsen. Nyrene er vitale organer som er ansvarlige for å filtrere ut avfall og overflødig væske, slik at de kan elimineres gjennom urinen. Alkohol er en potent gift som kan skade ulike deler av kroppen, inkludert nyrene og leveren. En rekke problemer kan resultere fra denne skaden, hvor noen er faste og forverring over tid. Behandlinger inkluderer medisiner, egenomsorg og visse prosedyrer.


Hvordan alkohol skader leveren og nyrer. Leveren bidrar til å bryte ned giftige stoffer. Her suges alkoholen opp i blodet som nå frakter den til kroppens ulike organer, lever, nyrer , hjerne.


Fordi rusen tross alt ikke kommer spontant, kan det også være vanskelig å beregne den - hvor sterk den blir og hvor lenge den varer - og også hvor lenge vi vil ha promille i kroppen. Hvis nyrene gjør vondt etter alkohol , betyr det at kroppen allerede har kjøpt farlige patologier, inkludert betennelse i urinveiene, forgiftning, sykdommer i binyrene, nyresvikt og kreft. Kjenne symptomene, som indikerer problemene som har oppstått, kan til og med noen som ikke ofte misbruker alkohol , men bare tillater seg å ta dem sjelden. Men har sjelden vondt i nyrene dersom jeg ikke anstrenger meg noe særlig.


Både casual og kronisk alkoholbruk kan føre til irreversible skader på nyrene ,. Trodde det var pga sprit jeg, men. Nyrenes svakhet er kulde, når nyrene er svake fryser man lett. Dette beskriver han som en murrene smerte, smerte nivået kan variere fra gang til gang. Han drikker som regel ikke alkohol i ukedagen, bare evt. Jeg lurer litt på om hvilke bivirkninger som er vanlige å få av alkohol ? Hver gang etter jeg har vært på fest og drukket alkohol så blir jeg i 2-dager etterpå veldig øm i hele kroppen, over allt hvor jeg tar på huden så er den veldig øm nesten litt vondt.


Nyrene har mange vitale funksjoner, men den viktigste oppgaven til nyrene er å fjerne avfallsprodukter og overflødig væske fra blodet. Arbeidet i nyrene gjøres i hovedsak av små enheter som vi kaller nefroner. Et nefron består av et nøste med ørsmå blodårer (glomerulus) og et rørsystem (tubuli). Nyrene spiller en viktig rolle når det kommer til hele kroppens helse. De er plassert rett under brystkassen, og de er ansvarlige for å behandle 1til 1liter blod i døgnet.


Riktig nyrefunksjonen hindrer væsker og avfall fra å akkumuleres i blodet. Dette holder blodet rent, slik at du kan unngå å få infeksjoner. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Hvis svulsten ikke har spredd seg utenfor nyren , vil operasjon være aktuelt. Ved radikal nefrektomi fjernes hele nyren , og i noen tilfeller også binyren.


Vondt i nyrene etter alkohol

Det kan også være aktuelt å fjerne lymfeknuter ved nyren og langs nyrens blodkar. Du kan godt leve med en nyre fordi den andre friske nyren kan dekke kroppens behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg