mandag 29. mars 2021

Vondt i øret kjerringråd

Kjerringråd mot vondt i øret. Vi velger å ta med noen kjerringråd mot vondt i kjeven. Vi har også prøvd å forstå meningen bak dem og legger dermed med en liten forklaring i parentes. Det var ubehagelig akkurat da med skikkelig deilig etterpå.


Woman skrev: I helgen fikk jeg tannpine og etter hvert fikk jeg øreverk. Er oppvokst med ørebetennelse så er 1 sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Trykk i øret - kjerringråd.


Det er mulig å bli kvitt trykk i øret , sier en innsender. Hun bruker ofte å få trykk i ørene når hun er forkjølet. Det føles som en dott i øret , og da bruker hun følgende metode for å bli kvitt det. Hun vender hodet først langsomt over mot sin høyre skulder.


Vondt i øret kjerringråd

Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd. Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret , eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse. En hårføner rettet mot øret skal gjøre at ørevoksen smelter, noe som kan gjøre at trykket letter. Du kan ha øresus på det ene eller begge ørene, og plagene kan komme brått eller gradvis.


Hva er betennelse i det ytre øre ? Hvordan oppstår en slik betennelse? Du kan ta smertestillende legemidler, for eksempel paracetamol eller ibuprofen. Spør legen om hvor lenge du bør vente før du svømmer igjen.


Enhver som leser tegneserier vet at sykdommen har en forkjærlighet for stortåa til middelaldrende menn. Tåa hovner opp, blir rød og så øm at det gjør vondt bare noen går gjennom rommet. Sykdommen skyldes avleiring av urinsyrekrystaller i leddene. Urinsyre er et avfallsprodukt fra nedbrytningen av molekyler som kalles puriner. Vondt i halsen Vondt i halsen og halssmerter kan være smertefullt og skremmende.


En form for betennelse i mellomøret kalles serøs ørebetennelse. Det er vanlig, og ofte ledsaget av nedsatt hørsel. Er naturmedisin og kjerringråd en myte? Dette kalles Valsalvas-manøveren. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Stoffskifte sjekket og normalt. Jeg er en dame på år. Tidvis også smerter nedover kjeve, bak i nakke og oppover hodet. Noen mennesker får betennelse i øregangen når de bader i svømmebasseng.


En annen hyppig årsak er at man klør seg i øret , ofte med vattpinne, en fyrstikk, bøyd binders eller andre ting som føres inn i øregangen. Man bør aldri føre noe inn i øregangen. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.


Betennelsen kan skyldes bakterier eller sopp. For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin for å minske trykket i øret , eventuelt reseptfrie smertestillende som Paracet eller Ibux i en kort periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg