tirsdag 9. februar 2021

Vestfoldbunad hvit

Ta kontakt med oss i dag! Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Jakken er laget i vadmel, buksen i klede og gul brokadevest.


Veske og lue har broderi.

Capen er halvlang med broderi på skulderstykke, og lages i samme stoff som bunaden. Strømpene skal være hvite. Begge deler i ullstoff.


Lua er i svart silkedamask med en hvit kniplet blonde i forkant og en rød sløyfe bak. Vi hjelper deg med å ta mål. Finn ut mer her: Måltaking.


Prisen inkluderer buna brodert linskjorte og veske. Sølv, forkle, cape og sjal kan kjøpes i tillegg.

Buksen er en kopi av en skinnbukse fra Kodal. Beltestakk er den eneste bunad som kombinerer de gamle tradisjoner og individualitet av hver jente. På den tiden brukte de alle tilgjengelige alternativene for tekstiler, garn og farger.


Norges største presentasjon av bunader. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk tilknytning til. Vi tilbyr også nydelige bunader fra kjente norske produsenter. Til bunaden kan man ha et hvitt brodert forkle eller et vevet forkle i blått eller grønt.


Stakken Stakken lages i to-skaft, og er lagt i folder. Nedenfor det vevde båndet på stakken er det en kant av vadmel. Stakkekanten følger samme farge som livet. Det brukes hvite ullstrømper som holdes oppe av flerfargede hosebånd.


I halsen kan man ha silketørkle. Det er utarbeidet egen sølv til bunaden. Hårbøylen leveres med sort fløyelsbånd på innsiden. Vi selger ferdige bunader, bunadsølv og bunadstilbehør. I alle fylkene og i alle tidene var svart klær brukt til fest mye oftere enn de andre fargene.


Alle bunadene broderes na i forskjellige fargekombinasjonene.

Vestfoldbunad herre,. Den er veldig fin og enkel. Resultatet var en bunad som var mer en kopi av gamle plagg, enn fri komposisjon fra gamle mønster, så man gikk derfor bort fra de broderte delene som er på den første bunaden. Bunaden leveres i svart, mørke blå, lyse blå og hvit fargene.


Sølv kommer i tillegg, leveres fra forskjellige leverandørene så pakkepris blir veldig varierende. Skjorte leveres i lin eller bomull. Alle som bestiler sølv sammen med bunaden får rabatt på sølv. Håndlinning skulderstykker og splitt på bolen.


Originalskjorten tilhørte familien Kolberg i Onsøy ca. Sjalet er i sort natursilke. Livet og stakken er uten broderi, men har påsydde, håndvevde bånd.


Nede på stakken er det en bre rød kant til sort buna og grønn kant til blå bunad. Kurset er beregnet for deg som har interesse for søm og håndverk. Du må ha sømerfaring både i håndsøm og med symaskin. Den billigste annonsen ligger ute til Kr.


Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av markedsplasser på Rubrikk. Vi vil gjerne dele våre beste tips og råd med deg. Meld deg på i dag og få tipsene rett i innboksen din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg