mandag 27. juli 2020

Relis smertestillende gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. RELIS drifter i tillegg publikumstjenesten Trygg mammamedisin, der vi svarer på spørsmål om legemidler direkte til gravide og ammende, både via nettet og på telefon. Rådgivere ved RELIS Vest har spesialkompetanse innenfor legemidler til gravide og ammende, og enkelte har også tatt en doktorgrad innenfor feltet.


Har du blitt gravid mens du brukte p-piller? Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet. Veie nytte m ot risiko. Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet.


Legemiddelet ansees som trygt i små doser og ved kortvarig behandling, men skal ikke brukes over lengre tid. Gravide og ammende er ofte i tvil om hvilke medisiner de kan ta, sier Helle Lindland-Tjønn, farmasøyt og rådgiver ved nettjenesten tryggmammamedisin. Still gjerne et nytt spørsmål til oss i skjemaet på siden dersom du ikke finner svaret du er ute etter. Paracet er helt greit! Så langt som det er mulig anbefaler RELIS å unngå bruk av smertestillende medisiner i svangerskapet.


Smertestillende uten resept: Hva er trygt å bruke? Farene ved medisiner under graviditet må ikke overdrives. Det er velkjent både blant behandlere og gravide at man skal bruke minst mulig medisiner under graviditeten, spesielt i første trimester. Påvirkes barnet av mine medisiner? Avhengig av hvilken type smertestillende man bruker, bør morsmelkerstatning vurderes.


Men gitt at mor ikke bør amme på grunn av medisinbruken, så bør hun pumpe seg og kaste melken i den perioden, påpeker farmasøyt og legemiddelrådgiver hos RELIS Midt-Norge, Pål-Didrik Hoff Roland. Spørsmål: Kvinne er gravid tidlig i første trimester. Hun har før brukt sumatriptan (Imigran) omtrent en gang i måneden ved migrene. Legen spør om sumatriptan kan brukes under svangerskapet.


Men hvis disse smertestillende midlene ikke virker godt nok, kan gravide også ta sumatriptan når de får anfall. Dette er standardmiddelet mot migrene. Her viste det seg å være mye mer dokumentasjon enn de fleste helsepersonell og pasienter kanskje var klar over, sier professor Hedvig Nordeng ved Universitetet i Oslo. På denne siden finner du vanlige stilte spørsmål om graviditet som vi har fått inn til våre farmasøyter i Spør Apotek 1. SPØRSMÅL: En pasient som bruker azatioprin 1mg daglig på grunn av Morbus Crohn med artritt vurderer å bli gravid.


Jeg har akkurat fått vite at jeg er gravid og har en del vondt i hodet generelt. Dersom en gravid viser seg å trenge smertestillende medikamenter med effekt utover det paracetamol kan gi, er det ikke uvanlig, også i tilfeller der den gravide er innlagt i sykehus, å gi paracetamol i kombinasjon med kodein peroralt. Kodein i kombinasjon med paracetamol er generelt regnet som trygt ved bruk i svangerskapet (1). Ytterbø referer til RELIS , produsentuavhengig legemiddelinformasjon, når hun forteller om kjente virkninger av NSAID-preparater som Ibux.


Det kan gi akutt nyresvikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg