torsdag 16. juli 2020

Smerter i hofte kreft

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Smerter i hofteled høyre side. Kjennes ut som det sitter i selve hoftekulen. Observeres stort sett om natten, men kan vel være der ellers også.


Jeg begynte å trene kampsport for år siden, hvilket innebærer mye tøying, og særlig høyre hofte synes særlig stiv når jeg tøyer. Det kan være god idé å få hjelp av en ortoped dersom du er plaget av smerter i hoften for å få svar på hva som er årsaken til dine hoftesmerter. Hva årsaken til smertene i hoften er, varierer.


Slimposeirritasjon i trochanter kan også forekomme etter fall på hoften eller lignende traume. Spm med samme svar: ‘Har fått akutte smerter i hofta. Ikke bare fra selve hofteleddet og omkringliggende sener og muskler, men også fra en rekke andre mer fjerntliggende strukturer. Det er ikke alltid bensarkom gir smerter.


Symptomene varierer etter størrelse på kulen og hvor den sitter. Når smerter er sammensatte, må helsepersonell kombinere medikamenter som virker på ulike områder. Morfin alene er ikke godt nok ved for eksempel kreft med spredning til skjelettet.


En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår. Jeg er en kvinne på år og som har smerter i hoftene, og høyt jernlager. Sykdommen skyldes at det går kreft i en type hvite blodlegemer. Spesielt svulster som er spredning fra en annen kreftsvulst i kroppen, gir sterke smerter.


Smerter i hofte kreft

LEVER MED KREFT : I. Enkelte får utstrålende smerter langs utsiden av låret, som ofte kan forveksles med isjias. Dersom du har smerter eller skader i bekken eller hofte , kan det være aktuelt å ta en MR-undersøkelse. Dette gjelder spesielt dersom smertene har vedvart over tid. MR av bekken og hofter vil ofte kunne finne årsaken til plagene, selv der diagnosen fortsatt er usikker etter vanlig røntgen eller CT. Både unge og gamle rammes.


Plagene kan komme av en skade, ved at treningsbelastningen overgår kroppens tåleevne eller på grunn av genetikk og alderdom. Hofte - og lyskeplager kan ha mange årsaker. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev.


Legg en ispose på nedre del av korsryggen i 15min. Gjenta 3-ganger pr dag med minst time mellom. Dysfunksjon i hofteleddet kan også gi smerter i kneet og ryggen. Et alternativ til protese i hoften er hip resurfacing, som innebærer at man erstatter overflaten av hofteleddet med et kunstig belegg.


Noe forskning viser bedring av smerter , stivhet og bevegelighet etter dette inngrepet, men man trenger flere studier for å se på sikkerheten av denne behandlingsformen over lengre tid. Mange mennesker opplever smerter på siden av hofta , enten de er aktive eller ikke. En smerte som kan føre til redusert aktivitet, endret bevegelsesmønster og frykt for å bevege seg for mye. En mann med akutt innsettende smerter i høyre hofte og lår.


Belastningsavhengige smerter i skjelettet kan være et tegn på slike. Traume, kreft , bruk av steroider eller immunsuppressiver, stoffmisbruk. Døde etter tre år med sterke smerter.


Det eneste mamma da fikk vite var at hun hadde en ufarlig cyste i hoften , sier Petra. En ung dame oppsøkte oss på grunn av smerter i setemuskulaturen, lysken og i venstre hofte. Hun hadde falt av hesten flere år tidligere og hadde etter dette gradvis blitt stivere og fått smerter.


Smerter i hofte kreft

Legen hennes hadde rekvirert røntgen og henvist henne til fysikalsk behandling og opptrening uten at det hadde hjulpet. Hoftesmerter kan være lokalisert i lysken, utsiden av hoften , setet eller stråle ned i låret avhengig av underliggende årsak. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i beina?


Ofte kan det være snakk om en tilstand som hører hjemme et helt annet sted i kroppen som gir seg utslag i smerter i beinet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg