torsdag 25. september 2014

Blemmer bak på tunga

Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Det du oppfatter som uømme blemmer bakerst på tungen tror jeg må representere smaks-knottene dine. De sitter i en v-form langt baktil på tungen og ser litt pussige ut kanskje, men er altså helt normale og en forutsetning for at vi føler smak, de inneholder nervefibre som fører smaksimpulser til nerven som via via ender opp i hjernen. Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring.


Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår.

De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun. Blemmer på tunga er vondt både når man skal snakke og spise. Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga.


Her er et lite kjerringråd mot problemet. I tillegg tok de prøver fra tarmen som jeg ikke har fått svar på enda. HAr etter denne undersøkelsen vært plaget med en følelse av ekstra slim i svelget som ikke forsvinner. Føler jeg går og svelger konstant.


Oppdaget i tillegg at det var - blemmer bak på tunga som kan ligne på vorter.

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Ved geografisk tunge. Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Rødme marginalt på tungen. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra).


Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Jeg har VELDIG ofte sår og blemmer i munnen og på tunga ! SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1. Hva er det som gjør at man får blemmer på tungen sånne små hvite eller rødeprikker.


Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle. Er blitt drittlei av blemmer på tungen.

Slike små hvite som man så vidt ser men som er utrolig plagsomme. Noen som vet hva man skal bruke mot det. Jeg får det som regel når jeg slurver med tannpussen, så det er jo ganske opplagt at å pusse tennene er en god ide, men fins det noe som gjør at jeg kan tåle to dager uten tannpuss uten å få blemmer på tungen ? LES OGSÅ: Kvinner får oftest blemmer. Tunga har hvitt belegg. Fargen på tunga kan forandre seg, uten at det trenger å bety at noe er galt.


Har tunga imidlertid fått et hvitt belegg, kan det være du har en soppinfeksjon. Ifølge Norsk helseinformatikk kjennetegnes soppinfeksjon i munnen vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen. Barna kan gå i barnehagen selv om de har utslett hvis allmenntilstanden er god.


Det er uansett stor sjanse for at de andre barna allerede er smittet. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom. Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert.


Fysisk kontakt kan overføre virus og visse bakterier fra person til person. Unngå derfor å ta på blemmene eller de etterfølgende sårene, da du kan smitte andre og deg selv, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg