onsdag 10. september 2014

Banankake med rømme

Her har du en superduper oppskrift på en deilig banankake i langpanne! Rømme gjør kaken ekstra myk og saftig. Deilig, myk banankake som inneholder både moste bananer og bananer i skiver.


Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake! Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Godt har plukket ut ti gode og forskjellige oppskrifter med rømme , slik at du kan la deg inspirere. Foto: CupandCakesBlogg.


I denne oppskriften får du både brukt opp de brune bananene som ligger på kjøkkenbenken, i tillegg til rømmen. Resultatet er en saftig banankake med sprø valnøtter som holder seg god i minst. Mos bananene godt med en gaffel eller i hurtigmikser.


La maskinen gå på lav hastighet og bland vekselvis mel, bananer og yoghurt i røren. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten. Sjekk med en trepinne at kaken er ferdig stekt.


Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser. Ha røren i brødformen og stek kaken midt i ovnen. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt.


Avkjøl kaken på rist. Og når Lise Finckenhagen heller karamellsaus over den nystekte banankaken blir den bare enda saftigere og bedre. Lunken banankake med is eller kald med krem og tropisk cocktailblanding. Eller som på bildet med sjokolade, nøtter og krem.


Du velger selv godsakene som skal på toppen. Hva med å feire den med en smakfull og saftig banan- og sjokoladekake? Ja, forutsatt at du har tre godt modne bananer på lur, da. Hvis ikke så må du vente til du har, eller romstere litt i fruktdisken etter de mørkeste eksemplarene - og det er det verdt å gjøre, for dette er en skikkelig godbit!


Banankake med rømme

Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt.


Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn. Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao. Server den nystekt når sjokoladen er varm og rennende!


Vi har to varianter med samme fremgangsmåte – en tradisjonell og en sunnere variant med blant annet mandelmel og kokosolje. Begge er kjempegode! I dag har jeg saumfart nettet etter en god oppskrift på banankake.


De fleste var veldig like med noen få variasjoner. Derfor plukket jeg litt fra flere og fikk denne som resultat Veldig saftig og go og til en liten langpanne som måler ca 23×cm. Noen ganger kommer jeg over noen oppskrifter som jeg bare må prøve. Denne banankaken med kremostglasur var virkelig en av dem. Saftig banankake med valnøtter Dette er en perfekt måte å bruke opp overmodne bananer på!


Banankake med rømme

Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte) Slik gjør. Hvis du ønsker en litt finere konsistens, kan du bytte havregryn med havremel eller kjøre havregrynene i en foodprosessor eller blender til det ligner mel.


Smelt smør i en stekepanne. Rør så inn alle tørre ingredienser til du har en relativt flytende røre. Enkel og god oppskrift på banankake i form med sjokoladebiter og nøtter.


Banankake med rømme

Bruk overmodne bananer og lag en saftig kake med god holdbarhet, ha i sjokoladebiter og valnøtter rett før steking. Du trenger en brødform på omtrent liter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg