fredag 12. september 2014

Hvor mye snakker en 2 åring

Nei er et viktig ord for - åringen. Gjennom å si nei gir barnet uttrykk for både selvstendighet og egen vilje. Ellers varierer språkutviklingen veldig fra barn til barn. Det er variabelt hvor mye småbarna snakker.


Noen kan bruke korte setninger. Men en - åring skal ha noen forståelige or påpeker helsesøster Vannebo.

Min åring snakker ikke så mye enda. Sier også noen toordssetninger som hoppe line (hoppe på trampoline) bygge toget komme mamma Dikke vannet osv. Snakker ganske babyspråk og er ofte bare jeg som forstår han.


Min eldste snakker nesten helt rent når han var år. Da vi var på 2årskontroll (han var da ), snakket han i setninger på minst ord. Alltid vært tidlig ute, og snakket mye også som 1åring. Min yngste er helt annerledes, han sier en del or men det er også mye babling vi ikke helt forstår.


Har en gutt på år i januar og han snakker ikke noe særlig. Han sier jo en god del ord men ikke rent.

Han gjør seg forstått og han for. Har ei jente som nettopp har fylt år og hun snakker som en foss! Hun kan synge mange sanger helt uten feil, snakker tydelig og gjør seg forstått, hun kan si. Han er år og mn og forstår egentlig alt vi sier. Han snakker MYE , forteller hva han vil, hva han ser, hvor han har vondt osvosv- og er virkelig den mest høflige ungen jeg vet om!


Dere som hadde samlivsbrudd med små barn, dvs. Ettåringer og toåringer bruker gestikulering mye og det er en helt normal del av språkutviklingen. Undersøkelser viser dessuten at barn som tidlig bruker gester, er tidlig ute med språket.


Men hvis dette vedvarer og man har en treåring som ikke går videre og utvikler et verbalspråk, ville jeg nok fått det utredet, sier hun. Forskjellen mellom en og flere forstår barnet nå, men det har ingen forestilling om tallenes størrelsesorden. Mia år sier Se på alle to pakkene og viser til minst pakker under juletreet. For Mia betyr flere enn 1. Hjemme snakker han mye mer enn det og jeg ble egentlig veldig overrasket over at han snakker så lite i barnehagen. Kjente jeg ble litt lei meg også.


Jentungen kunne snakke som en fire åring i en alder av to år. Guttungen kunne tre ord i samme alder. Når han runda tre år måtte man ha egen ordbok for å forstå det han prøvde å si.


Så, ta det med ro, språk er individuelt. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid.

Sover barnet mye på dagen og lite på natten, bør man justere på dette, mener Fuglestad. B-menneske-barna og de ekstreme morgenfuglene kan trenge en ekstra powernap på morgenen for å ta igjen det tapte. Man ser også at ½ - åringen etter hvert kan skifte oppmerksomhet raskere og holde fokus på flere oppgaver. Når det gjentas mange nok ganger, er til slutt alle klossene i kassen.


Hvor mye skal barn sove? Søvnen er en viktig faktor i menneskers liv. Derfor er vi mennesker svært opptatte av hvordan vi sover og om våre barn sover mye og godt. Hva betyr søvnens lengde? God søvn oppnås gjennom gode søvnvaner.


Har snakket så mye med han og prøver å fokusere på avhengihets. Utgifter til utdanning er ikke tatt med her. Disse blir vanligvis også høyere når barnet begynner på videregående skole. I tillegg til de postene vi har tatt med når vi har beregnet hvor mye et barn koster, er det også en hel del andre utgifter knyttet til å være flere medlemmer i en familie.


Respekt for lærere og andre voksne er noe vi har snakket mye om, men han tar alt som kritkk og føler at han må forsvare seg. At vi må ha åtte timer søvn er ikke riktig, men en forestilling som finnes i samfunnet vårt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg