fredag 12. september 2014

Når merker man svangerskap utenfor livmoren

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Kvinner som bruker prevensjon, reduserer risiko for å bli gravid både i og utenfor livmoren. Men dersom man blir gravid til tross for prevensjonsbruk, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren noe større. Alder over år samt røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren.


Svangerskap utenfor livmoren. Mellom og prosent av alle svangerskap i Norge er utenfor livmoren. Som regel er det en skade i egglederen som fører til at egget ikke kommer ned til livmorhulen slik det skal. Man tar en ultralyd og ser at det er tomt i livmor.


Smerter og tom livmorhule, når man forventer å finne et foster eller en tom fostersekk, er klare tegn på svangerskap utenfor livmor, forteller Karlsen. LES OGSÅ: Habituell spontanabort - eller flere gjentatte spontanaborter. Når du merker det avhenger av hvor utenfor livmoren den sitter, hvor i eggledere, bukhule eller livmorhals. Tegnene er gjerne smerter på den ene siden, og brun utflod.


Når begynnelsen til et foster vokser seg så stort at der ikke er plass i eggledere, hvor svangerskap utenfor livmoren vanligvis sitter, så blir dette mer og mer smertefullt. Noen har positiv test andre ikke. Men HCg målt i blod eller ultralyd kan avklare hva som er galt. Kan forveksles med blindtarmbetennelse når det er på høyre side.


Hva er graviditet utenfor livmoren ? Man snakker om en graviditet utenfor livmoren når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen. En graviditet utenfor livmoren er nesten aldri levedyktig, og i de fleste.


Når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen, snakker man om graviditet utenfor livmoren (ektopisk graviditet). Jeg har hatt svangerskap utenfor livmor, og det merker du. Min historie: Fikk ikke mensen, men negativ test. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22.


Et slikt foster kalles et lithopedion (steinbarn på gresk), og er vanligvis påbegynt som et svangerskap utenfor livmoren. Graviditet utenfor livmoren er når et begynnende embryo implanteres og utvikles utenfor livmoren , som for eksempel i egglederen. Min venninne hadde svangerskap utenfor livmoren. Dette var veldig dramatisk.


Hun hadde store blødninger inne i magen. Jeg er nå gravid uker og er redd for at noe slikt kan skje meg. GRAVIDITET UTENFOR LIVMOREN : - 1-prosent av alle svangerskap skjer utenfor livmoren.


Siri von Krogh, jordmor og redaktør for nettsiden Alt For Mamma. Graviditet eller svangerskap er navnet på tiden fosteret tilbringer i livmoren mellom befruktning og fødsel. Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn. Det nylig befruktede egget driver så gjennom egglederen mot livmoren , hvor det implanterer seg og utvikler seg frem til fødselen.


I noen tilfeller kan komplikasjoner føre til at egget implanteres andre steder enn i livmorhulen. For den som får kreft, vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for senskader. Når det gjelder livmorhalskreft er årsaken i nesten alle tilfelle langvarig infeksjon med HPV (Humant Papillomavirus).


Slik kan risikoen minskes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg