torsdag 18. september 2014

Jobbintervju salgsjobb

En salgsjobb involverer hardt arbeid. Det involverer å bli avvist og du må klare å reise deg gang på gang når du møter motgang. En arbeidsgiver vil ha en selger som kommer grytidlig om morgen og umiddelbart begynner å selge og ikke er fremmed til å ta salgstelefoner sent fredag ettermiddag om nødvendig. Er du innkalt til jobbintervju , har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber.


Jobbintervju kommer i mange varianter, og det svært viktig å stille forberedt. Vi gir deg alt du trenger å vite, før, under og etter jobbintervjuet. Et vellykket jobbintervju foregår omtrent som en vanlig samtale mellom to mennesker som møtes for første gang. Det amerikanske nettstedet The Muse har publisert en liste med (!) spørsmål du bør spørre på et jobbintervju.


Det er jo litt i heftigste laget, og dessuten tilpasset amerikanere. Du bør også forsøke å unngå å trekke frem klisjeer i svarene dine. Rent konkret vil hun fraråde seg å trekke frem utålmodighet som din negative side: - Det sier prosent av alle på jobbintervju. Det er en klisjé, som alle vet kan snus til noe positivt, sier Tronstad Moe. Kristin Westergaard.


Her er det viktig at du beskriver din erfaring med konkrete og relevante eksempler. Dette er en klassisk åpning av et jobbintervju , og det må ikke ende i en lang tale fra deg. Bruk bare et par minutter på å svare, og nevn kort utdannelse, karrière og siste erfaring i karrièren din.


Hold deg til det positive og målrettede. Dette må DU spørre om når du er på intervju. De fleste tenker nok grundig over hva de skal svare på jobbintervju. Færre vet hvilke spørsmål de selv bør stille. Jeg satt selv på jobbintervju og argumenterte for at mine ni år bak kassa på Narvesen var høyrelevante for en hverdag i revisjon.


Det handler bare om å rettferdiggjøre at man bruker plass på å skrive det. Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene.


Jeg var på et bisarrt jobbintervju en gang. Og intervjuet fant sted på en kafe på et kjøpesenter her i Bergen. Han hadde alle ungene sine med på intervjuet. Og sendte meg med minstemann for å kjøpe en brus til den lille gutten.


Intervjuet var særdeles uformellt. I dag var jeg på et jobbintervju for en salgsjobb. Sjefen ga meg sin bærbare PC, og ba meg om å selge den til ham. Så jeg tok PC-en under armen, gikk rett ut døra, ut av bygningen, også rett hjem.


Etter hvert ringte telefonen. Nøkkelen til et godt jobbintervju er å stille forberedt. Det var sjefen fra salgskontoret. Her er spørsmålene du bør tenke igjennom i forkant. Hvorfor søkte du på denne jobben?


Forsøk og ikke svar med klisjéer som “jeg synes jobben er interessant”. Spør deg selv i stedet hvorfor du synes jobben virker interessant. Hvis du har notert ned en hel ramse med svake sider, bør du bare plukke ut to-tre av dem. Vurder det i forhold til hva jobben din krever.


Få hjelp til å lage din nye søknad - last ned malen for jobbsøknad her. Fantastisk guide til å skrive en knall arbeidssøknad. Jeg kjenner meg så godt igjen i de standardavsnittene du har i hver enkelt del, jeg har skrevet slike fraser nesten ordrett slik du gjengir dem. Innloggede tjenester.


Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Men slett ikke alle jobber blir gjort kjent via annonser og lignende kanaler: Her finner du de skjulte jobbene Vær profesjonell.


I mange sammenhenger er det snakk om at man som jobbsøker må skille seg ut, noe som kan fungere i enkelte sammenhenger, som da Anna brukte for å bli synlig som jobbsøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg