torsdag 25. september 2014

Gravid uke 27 trøtt

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt.


Fortsett å prate og synge for fosteret.

Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere. Gravid uke – Fostrets utvikling. I slutten av uken når barnet den magiske grensen på vekten kilo!


Svært mange gravide føler seg overmannet av en voldsom trøtthetsfølelse i begynnelsen av svangerskapet. Trøttheten kan gjøre seg gjeldende svært tidlig og virke lammende. Mange tenker ikke på annet enn søvn, og sovner bare de setter seg ned. Det er vanlig å være trøtt , kvalm, svimmel og få større bryster.


Siden sist: Nå har jeg kjent liv i magen en stun og babyen sparker som regel litt her og der gjennom dagen – riktignok aller mest på kvelden.

Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Barnet veier nå en kilo og kan åpne øynene. Noen gravide får litt råmelk nå, som er den første melken barnet får når det legges til brystet. Det har ingen betydning for din melkemengde eller evne til å amme når du har født.


Selve brystvortene blir litt større og mørkere, pga. Noen får enkelte ømme punkter på livmoren. Dette kan ha flere årsaker, men ofte er det fordi babyen sparker på det samme stedet hele tiden. Litt senere vil du av samme grunn kunne bli øm i ribbeina der babyen sparker. Uke 5:Mensen har ikke kommet og du føler deg kanskje litt trøtt og kvalm.


Mange opplever stikninger og ubehag nederst i magen og noen må tisse ofte fordi livmoren tar mer plass. Knøttet er nå mm langt, hjertet har begynt å slå og anlegget for organene legges. Endringer i mors sirkulasjon.


Uke : Nå har du sikkert lagt på deg en del. Omkring 6ml av mors blod flyter gjennom morkaken hvert minutt den siste måneden i svangerskapet. Du går nå inn i ditt tredje og siste trimester.


Bruk tiden til å planlegge det praktiske rundt fødsel, permisjon og det å få et ekstra familiemedlem.

Kanskje skal dere ta et fødselsforberedende kurs? Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid. Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt , og det va nok på grunn av at jeg var gravid. Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker.


I dag er det onsdag 20. Det er uker og dag igjen til din termin, torsdag 29. Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker , så kan det være et tegn på at du er gravid.


Denne uken skjedde jo det store ! Smerter i magen kan lett forveksles med menstruasjonssmerter, men det kan være et tidlig tegn på at du er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg