onsdag 17. september 2014

Feber stiv nakke hodepine

Hjernehinnebetennelse? Hei Har hatt stiv nakke , vondt i hodet, vondt i øynene med feber i en uke. Det er bare på høyresiden, nakken, hodepinen og øyet.


Stive skuldre og stiv nakke gir ofte hodepine. Men hvilke symptomer skal du se etter, annet enn hodepinen ?

Har du stive skuldre eller hodepine ? Hverdagen kan være stressende, og mange av oss opplever ting som gjør at vi spenner oss i hverdagen. Hvis du får kraftig hodepine , feber , utslett og stiv nakke samtidig. Hvis du opplever at tilfeldig hodepine kommer oftere uten noen åpenbar grunn, blir sterkere eller varer lengre. Hvis du ofte opplever synsforstyrrelser, lammelse, slapphet eller problemer med å gå i forbindelse med hodepine. Tilkall medisinsk hjelp dersom hodepinen.


Dette kan være symptomer på hjernehinnebetennelse (meningitt).

Hodepine ledsaget av stiv nakke og feber. Det er en alvorlig infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen. Uten behandling kan en pasient med alvorlig bakteriell meningitt dø i løpet av timer. Kraftig hodepine , feber , nakkestivhet og nedsatt allmenntilstand. Det kliniske bildet kan være atypisk hos barn og eldre.


Som regel et mer snikende forløp enn meningitt, og hodepinen er gjerne mindre fremtredende. Pasienten preges av konfusjon og sløret bevissthet, og kan ha generaliserte eller fokale krampeanfall. Stiv og vond nakke relateres ofte til inaktivitet. Stiv nakke gir også ofte hodepine og svimmelhet.


Kink i nakken eller andre typer nakkevondt blir ofte bedre av bevegelse. Først må din behandler finne ut hvilken type svimmelhet du har. Det kan igjen føre til hodepine , stiv nakke og ømme kjever.


Det er vanskelig å si hva som gjør at enkelte gnisser tenner, men hos noen skyldes problemet at det ikke er normalt. Ved cervikogen hodepine har man klare holdepunkter for at smertene har opphav i nakken. Smertene kan stamme fra flere strukturer som skjelettet (ryggsøylen), mellomvirvelskivene, blodårene eller nervene i nakke -området.

Man antar at dette er den tredje mest vanlige formen for hodepine etter migrene og spenningshodepine. Gode øvelser for rygg og nakke er viktig, samt stretching. Det er viktig for å bedre holdningen, som igjen gjør at du ikke blir så stiv i nakken. Trening kan faktisk hjelpe mens du har smerter også.


Skyldes hodepinen migrene derimot, bør du ikke forsøke å trene den bort. En kraftig hodepine som kommer etter en luftveisinfeksjon eller du har hatt en sår hals. Forverres ette en hodeskade – fall eller støt mot hodet. En hodepine som oppstår plutselig og er svært kraftig.


Det er relativt vanlig, men kan også innebære mer alvorlige diagnoser. Undersøkelse viser ofte nedsatt bevegelse i øvre nakkeregion med stram omkringliggende muskulatur. Trykk på disse strukturene reproduserer ofte hodepinen. Bildeundersøkelse av hjernen eller nakken er sjelden nødvendig. Instruksjon i avspenning og riktig bruk av nakke og rygg er viktig.


Det kan også føles godt ut å tøye ut nakke og skuldre, da disse har en tendens til å spenne seg ekstra når man har hodepine. Prøv disse: – Tøyeøvelser mot Stiv Nakke. Som en forenkling kan man si at dette fokuset på utseendet er en indirekte årsak til hodepine og stiv nakke for mange, som igjen går utover den generelle allmenntilstanden i hverdagen. Vi anbefaler også disse spesifikke kjeveøvelsene. En viktig ting å huske på er derfor å puste godt med magen– både inn og ut!


Mange blir i tillegg lyssky og nakkestive og ligger krøket i senga med stiv nakke under dynen for å hindre nakkebøy og for å gjemme seg for lyset. Første gangs hodepine eller plutselig endring av smerten til en smertetype man ikke har kjent maken til tidligere i sitt liv skal føre til legesjekk dersom man er over år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg