tirsdag 16. september 2014

Lilla blomster i veikanten

Lilla blomster i veikanten Finner mange slike blomster i veikanten , men jeg aner ikke hva de heter. Vet du hva de heter? Lilla – En vakker blomsterfarge, en farge med mange fasetter, en farge på mange ulike blomster. Har du lilla i hagen? Finn frem til din lilla blomsterfavoritt og delta i konkurranse.


På latin heter stemorsblomst Viola tricolor.

Tricolor betyr tre-farger og henviser til blomstens tre farger som er gul, hvit og lilla. Det går mørke streker inn mot midten av blomsten for å lede insekter til nektaren, slik at planten kan bli pollinert. Hele planten er giftig, og giften virker på hjertet. Dersom et barn får i seg mer enn fem bær eller blomster eller bare én bit av bladet fra denne planten, er behandling nødvendig. Den har blomster som sitter tett på toppen av stengelen.


De kan være blå, lilla , rosa, hvite eller røde. Interflora Norge har 4fagblomsterhandlere som står klarer til å levere blomster for deg – dit du vil, når du vil. Velkommen til viivilla.

Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen. Gedigen mørt lilla edelsyrin blomstrer på Vålerenga. Gullbusk – Forsythia.


Tidlig på våren, gjerne allerede i april, lyser gullbuskene opp i hagene når ingen ting annet blomstrer. Forsythia blomstrer på bar kvist, og i full blomst ser det ut som hele busken er laget av gull. Finnes flere sorter, praktgullbusk er mest vanlig i salg. Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovin hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede.


Hei det var fine blomster Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde. En stilren rosebukett med lilla roser som er bundet opp med sesongens grønt. Vasen inngår ikke, men kan kjøpes som tilleggsprodukt. Veikanter kan være pene, med de var ikke pene for den unge gutten som kom til meg og sa han var redd for dem.


Han var vel som andre i sin aldersgruppe, ferdig med å gå på skole, hadde fått seg jobb, lappen og en bil som han ragget rundt med full av appetitt på livet. Blomstene holder garantert i minimum dager. Hver blomst har fem kronblad.


Stengelen er hårete og kantete.

Hører til i storkenebbfamilien. Vokser som regel i eng og beitemark, men også i veikanten. Vanligst i næringsrike områder på Østlan-det, men finnes også på Sør-Vestlandet og nord til Trøndelag. I Norge varierer markblomstene med årstidene. Her i nordområdene dominerer fargesterke gule blomster tidlig på året mens det enda er få insekter.


Etter hvert som sommeren kommer blir blomstrer mange mer unnselige arter, ofte hvite og lilla blomster. De fleste ville plantearter er ferdige med blomstringen i løpet av august. For utrente øyne er veikanten dekt av markblomster og grønt ugress tett i tett, men for Trond står spesialitetene på rad og rekke, og det er vanskelig å holde øyekontakt med han. Mjødurt - Nordens vanilje – Jeg har faktisk fått tilsnakk fra kona om at jeg bare går og ser ned i veikanten , ler han.


Bladverket står meget flott til de gule blomstene , og planten er mye brukt i parker og anlegg, for eksempel sammen med storkenebb. Salvie Nøysom plante som også kan spises – bladene er flotte i salater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg