mandag 22. september 2014

Ubehandlet svangerskapsdiabetes

Planlegger du å bli gravid igjen, kan legen gi deg råd som reduserer risikoen for svangerskapsdiabetes. Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes , har også en økt sjanse for å få type diabetes. Et sunt og variert kosthold er viktig for barn-ets utvikling, men også for din egen helse.


Kostholdet bør bestå av grove. Kvinner med diabetes skal ha ekstra oppfølging av lege og jordmor under svangerskapet. Ubehandlet svangerskapsdiabetes utgjør en fare for både mor og barn. Risikoen for komplikasjoner øker, både under svangerskapet og ved fødselen.


Svangerskapsdiabetes viser ofte ingen symptomer og er vanligvis bare oppdages gjennom rutinemessige blodsukkermålinger. Når en person starter behandling, kan han fortsatt oppleve noen av symptomene på ubehandlet diabetes. Se informasjon om ny retningslinje for svangerskapsdiabetes på Helsedirektoratet sine nettsiderRetningslinjene legger opp til en to-delt screening med HbA1c i 1. Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Navnet diabetes mellitus viser til at sykdommen ubehandlet vil føre til stor mengde søtlig urin på grunn av sukker i urinen (glukosuri). Det var det viktigste kjennetegnet ved sykdommen i eldre tider, før det ble mulig å måle blodsukkeret.


Diabetes mellitus ble tidligere kalt sukkersyke. Postpartum oppfølging av kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes. Metode og prosess ↓ Vis flere.


Nasjonale anbefalinger, råd og pakkeforløp. Under svangerskapet er behovet for insulin høyere. I løpet av oppfølgingstiden hadde av mødrene med svangerskapsdiabetes utviklet diabetes og prediabetes, mot henholdsvis og 1 blant dem uten svangerskapsdiabetes , dvs. I noen tilfeller kan personen føler seg sliten og tørst på grunn av ubehandlet tilstand.


HVOR FARLIG ER UBEHANDLET GDM? Denne tilstanden kalles svangerskapsdiabetes. Under graviditeten må produksjonen av insulin økes for at blodsukkeret skal holde seg på et normalt nivå. Hvis dette ikke skjer, i kombinasjon med at kroppen ikke reagerer som den skal på insulinet som produseres får man svangerskapsdiabetes - som egentlig er en form for diabetes type 2. Les mer om svangerskapsdiabetes.


Den er utløst av svangerskapshormoner, og går over straks etter fødselen. Tilstanden gir ingen symptomer, og den gravide merker ikke at blodsukkeret i perioder er høyere enn vanlig. Kvinner fra Asia, Midtøsten og Afrika har økt risiko for utvikling av svangerskapsdiabetes. Dessuten er det ikke bra for kroppen å gå med høyt blodsukker over tid.


Et økende antall kvinner får svangerskapsdiabetes. Det kan gi senskader til deg. Alle gravide i Norge følges derfor opp med tanke på å. Ved svangerskapsdiabetes betyr at sukkernivået i blodet er høyere enn normalt.


I de aller fleste tilfellene gir svangerskapsdiabetesen seg idet barnet er født, eller kort tid etter. For noen kan sykdommen ha kommet for godt. For alle som har hatt svangerskapsdiabetes er det viktig å huske på at man har økt risiko for å utvikle type diabetes senere i livet.


Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Risikofaktorer for utvikling av diabetes type er hvis du har nær familie med diabetes, en historie med svangerskapsdiabetes eller er overvektig. Kolesterol: Forhøyet LDL - kolesterol og diabetes type-går også hånd i hånd. Når blodsukkeret øker, øker også kolesterol og fettstoffer i blodårene. Urinprøven sjekkes også for glukose, altså sukker. Hovedmålet med det er å fange opp de sm kanskje er i ferd med å utvikle svangerskapsdiabetes.


Her er det også viktig med morgenurin, for hvis du har spist frokost (eller mye kaker og søtt kvelden i forveien) øker risikoen for utslag på glukose i urinprøven. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg