tirsdag 23. september 2014

Influensa uten feber

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Men dersom man har feber , tørrhoste og vondt i kroppen så er det som regel influensa.

Fakta om influensa Hva er influensa ? Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig.


Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Har jo ikke fått tatt den her på jobben,føler meg kanskje litt varmere enn vanlig, men samtidig så fryser jeg veldig. Går den an å ha influensa uten feber ?

Jeg vil hjem til senga mi, en time igjenav dagen. Er det noen her som har fått påvist influensa uten feber ? Har andre typiske symptomer, men ikke feber. Likevel fryser jeg mer enn vanlig. Har ikke hørt noe om at influensasesongen er i gang. Man forventer å få feber når man har pådratt seg influensa , men feber som kommer alene - uten sår hals og andre influensasymptomer - og som varer i over tre dager, kan være et tegn på en.


Store deler av befolkningen kan rammes av feber , frysninger, smerter i kroppen og tørrhoste. I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Og mange blir syke – noen verre enn andre. Noen kan ha influensa nesten uten å merke det, mens andre blir sengeliggende i en uke med feber , verkende kropp og hoste - noen også hodepine. Hvert år får 5-prosent av befolkningen influensa , og mange har ikke noe annet valg enn å holde senga.


To ulike typer influensa , A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker. Viruset gir som oftest en infeksjon i store deler av luftveiene og rammer hele kroppen med høy feber , muskelsmerter, hodepine og slapphet. Kan være influensa uten høy feber.


Vanlige symptomer er feber , tørrhoste, slapphet, hodepine og muskelsmerter.

Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Det er særlig viktig å passe på at barn som har feber , drikker nok. Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne. Vi får høy feber og frysninger, muskelsmerter, og vi blir snufsete og kanskje sår i halsen. Noen får også hoste, magesmerter eller hodepine.


Matlysten blir nedsatt, og ingenting frister i opptil flere dager. Man føler seg rett og slett skikkelig elendig. Ellers er man bare forkjølet! Men allergi er nok sannsynlig, ja!


Kan brått dukke oppp uansett alder og kan slå ut den sterkeste! De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. Gravide har likevel noe økt risiko for komplikasjoner, som for eksempel lungebetennelse, på slutten av svangerskapet.


Derfor anbefales gravide å ta influensavaksine i 2. Lungebetennelse (pneumoni) skyldes en bakterie- eller virus-infeksjon som gir betennelse i lungevevet. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg