torsdag 11. september 2014

Listeria gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Alle gravide bør informeres om at listeriose er en alvorlig sykdom som kan smitte gjennom mat og hva de kan gjøre for å unngå å bli smittet. Gravide bør ikke spise: Upasteurisert melk og mat laget av slik melk. Behandling foregår på sykehus, og består av en langvarig kur med antibiotika.

Listeriose , behandling. Det kan også være behov for annen intensiv behandling i form av væske- og næringstilførsel direkte i blodet. Hvis bakterien får anledning til å vokse, for eksempel i vakuumpakket vare med lang holdbarhetsti kan bakterienivået bli for høyt. Gravide og andre personer i risikogruppen, bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene.


Les mer på Matportalen. Kostråd til gravide. Matvarer som har lang holdbarhet og som spises uten å bli varmet opp kan være smittekilder.


Symtomen är oftast obefintliga eller lindriga i form av influensaliknande symtom och feber.

En listeriainfektion hos en gravid kvinna kan smitta fostret via moderkakan. Hvis du er gravid , bør du passe ekstra på madbakterien listeria. Gravide bliver sjældent selv alvorligt syge af listeria , men kan smitte fosteret. De seneste år har der i gennemsnit været én abort eller dødfødsel på grund af listeria i Danmark.


På senare tid har listeria blivit något av en hysteri, men sannolikheten att få bakterien är mycket liten. Derfor bør du følge rådene i denne guide. Hos risikogruppene ( gravide , eldre, mennesker med svekket immunforsvar) kan den gi alvorlig sykdom.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Vurderinga gjev grunnlag for revisjon av råd til gravide og andre utsette grupper om mat dei bør unngå, og effekt av risikoreduserende tiltak dei kan gjera. En gravid kan i sjældne tilfælde smitte sit barn uden selv at blive syg. Infektion af fostret inde i livmoderen kan føre til fosterdød.


Borger Fagperson Skadelige bakterier og parasitter ift graviditeten. Både rullepølse og koldrøget og gravad fisk har givet sygdomsudbrud med listeria i Danmark de senere år. Om en gravid kvinna insjuknar kan det leda till för tidig födsel, fosterdöd eller att det nyfödda barnet insjuknar i blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Tänk på följande, för att minska risken för att smittas av listeria genom livsmedel Sätt in kylvaror i kylskåpet direkt efter inköp.


Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Människan kan smittas från infekterade djur eller via livsmedel.

Dei fleste tilfella har vore hos personar over år, gravide eller personar med underliggjande sjukdom. Nokre få gonger er utbrot som har omfatta fleire personar rapporterte. Ikke spis dette når du er gravid ? Er du gravid skal du ikke spise ferskvannsfisk av en viss størrelse, være forsiktig med krabbe og skalldyr og enkelte fisk fra havet samt sushi.


Sårbare grupper er gravide , eldre, små barn og personer med nedsatt immunforsvar. Det kreves oftest høye konsentrasjoner av bakterien i maten før den gir sykdom. Sporadiske tilfeller forekommer relativt hyppig hos dyr i Norge, spesielt hos sau.


Hos dyr er symptomer fra sentralnervesystemet og abort det vanligste. Hos mennesker opptrer sjukdom vanligvis kun hos gravide og hos personer med svekket immunforsvar. Hvis gravide likevel ønsker å spise denne typen ost, bør den i hvert fall spises når den er så fersk som mulig.


Noen matvarer kan inneholde uønskede stoffer som kan skade den gravide eller fosteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg