fredag 26. september 2014

Krydder kyllingkjøttdeig

Kyllingkjøttdeig brukes på samme måte som svinekjøttdeig. Den passer til mange typer krydder og smaker, og er ypperlig til utenlandske matretter. Kjøttdeig av kylling har omtrent samme bruksmåter som kjøttdeig av svinekjøtt. Den kan brukes til det meste, forenes med alle typer krydder og smaker, og ikke minst brukes i kjøttretter fra andre land.


Deigene varierer i fettprosent fra bare prosent fett opp til prosent fett.

Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør. Stek gjerne en liten prøvekake,. Denne gryteretten, som virkelig er hot, begynner med kyllingkjøttdeig og bønner.


Deretter fyller du på med krydder som du finner i denne oppskriften. Rør sammen gresk yoghurt, revet agurk (husk å klemme ut vannet) og most hvitløksfedd. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker og krydder.


Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse.

Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten. Ha kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosessor og kjør deigen sammen til den blir seig.


Smuldre brødet, tilsett egg og rør alt godt sammen. Rør rundt og la surre i minutter til kålen er myk. Salt og pepper (gnis inn) før steking. Denne retten har gr karbo pr 1gram. Oregano og basilikum - helst fersk - etterpå.


Tørket går det også, men vær forsiktig med mengden. Tilsett tacokrydder, finhakket gulrot, hvitløkfedd og rødløk. Wok med kyllingkjøttdeig er en lettlaget oppskrift inspirert av det Thailandske kjøkkenet. Denne wokretten passer for de fleste med en relativt mild smak og kjente grønnsaker, men ønsker du å sette mer fart på smaksløkene kan du bruke litt mer chili! Se flere oppskrifter og tips her!


Bare bruk hånden som målingsinstrument, dekk til håndbaken med krydder og putt i deigen. Ellers så kan jeg tenke meg at en håndfull krydder er ca 1-spiseskjeer. Litt original måte å måle på, men herregud så gode de kakene blir.

Må være åpen for nye metoder vet du. Tilsett krydder , revet hvitløk og finhakket sjalottløk. Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor. For den som har en egen kvern er det vel verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!


Nedenfor finner du alle oppskriftene! Nudler er alltid populært her hjemme, og denne varianten med marinert kjøttdeig, sprø grønnsaker og en smakfull hoisinsaus fikk virkelig ben å gå på. Tallene fra klimakalkulatoren er basert på gjennomsnitt og reflekterer derfor nødvendigvis ikke de faktiske utslippene.


Den er ment som en veiledning for konkurransen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg