onsdag 6. mai 2015

Allergisk astma symptomer

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Har du astma som hemmer deg i din livsutfoldelse? Hvis du tenker Ja!


Det er veldig viktig at astmaen og symptomene blir behandlet – målet ditt bør være å ha få eller ingen symptomer , det vil si at astmaen er velkontrollert og godt behandlet.

Andre har mer vedvarende symptomer , og de opplever ofte en forverring i forbindelse med f. Hva er allergisk astma ? Mange mennesker med astma er allergiske mot stoffer i omgivelsene, noe som fører til en betennelsestilstand i luftveiene og derved til astmasymptomer. Dette kalles allergisk astma. Jo mer du anstrenger deg, desto mer pollenholdig luft trekker du ned i lungene.


Det er derfor viktig at astmaen er godt behandlet hvis du har høyfeber og sykler mye. Astma er i likhet med kols en såkalt obstruktiv lungesykdom.

Det betyr at luftstrømmen gjennom bronkiene hindres (obstrueres). Mens kols gir varig nedsatt lungekapasitet, vil astma først og fremst vise seg ved at pusten blir dårligere i perioder. Det er typisk ved astma at sykdommen svinger fra dag til dag og fra uke til uke.


Vedlikeholdsbehandling av astma i de siste tiårene har blitt betydelig bedret, og målet er at pasientene får kontroll på sin astma. Medlemskab for dig med astma. Som astmatiker i Danmark står du ikke alene.


Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab. Vi er din medlemsforening. Astma kan oppstå i voksen alder, selv om de fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Med riktig behandling av astma kan du kontrollere symptomene.


Allergisk rhinitt og astma. Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder.


Betennelsen fører til symptomer fra nesen som rennende nese, tett nese, nysing og kløe.

Etter puberteten forekommer astma noe hyppigere hos jenter og kvinner enn hos gutter og menn. Ved anstrengelsesutløst astmabesvær dreier det seg ofte om anstrengelsesutløst bronkospasme, som ses hos opptil prosent av personer med astma. Andre har mere vedvarende symptomer , og de oplever ofte en forværring i forbindelse med fx forkølelse.


Hvad er allergisk astma ? Det som ofte kan være nyttig å skille mellom, er om man har en allergisk komponent eller ikke. Har man en mild variant som utløses av infeksjon eller anstrengelse, vil man ikke nødvendigvis ha symptomer i det daglige, men få symptomer hvis man har en luftveisinfeksjon eller har trent hardt, sier Fjeldstad. Men er man allergisk , er det best å ikke ha hund hjemme.


I motsetning til pollenallergi, er pelsdyrallergi ikke sesongbunden. At man hver dag året rundt skal utsette seg for noe man ikke tåler, kan medføre at milde plager i luftveiene i verste fall kan utvikle alvorlig nesetetthet og astma. Vanlige symptomer på astma er at man føler seg tett i brystet og tung i pusten.


Pipelyder når du puster, er også vanlig. Et annet symptom kan være hoste. Det er vanlig at symptomene endrer seg fra dag til dag. De kan også forverres når du ligger.


I noen perioder føler man seg fin og fri for plager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg