mandag 11. mai 2015

En kopp måleenhet

En kopp måleenhet

Kopp er en type drikkebeger. En kopp brukes oftest til varme drikker og har et håndtak eller en hank for å unngå å brenne fingrene når man holder den. Kopper lages tradisjonelt av porselen eller annen form for brent leire, men mange andre materialer er brukt. Hvor mye en kopp er avhenger av hvilket land du snakker om.


En kopp måleenhet

I England er en kopp dl, i USA er en kopp 3-dl, i Canada er en kopp 2-dl. I vanlige matretter er det ikke så nøye, da bruker jeg (fordi jeg har bodd i England og er vant til det), men kakebaking har litt mer med kjemi å gjøre. Kaffekopp er et tradisjonelt matlagingsmål for måling av volum.


Enheten kaffekopp har ikke noe eget symbol. En kaffekopp er vanligvis definert som 1milliliter (som er lik 1½ desiliter) internasjonalt, men dette kan variere etter hvor man er i verden. En tekopp er dl, en kaffekopp er dl. Vil tro at det rette er dl i oppskrifter der det måles i kopper. Del dette innlegget.


Recipes WordPress Theme is designed and developed for recipe publishing. Take a good look aroun and learn the features of Recipes. Har du funnet en fin oppskrift på et engelskspråklig nettste men lurer på hvor mange dl en cup er?


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp kopp i ordboka. I en del oppskrifter brukes det målenavn som kopp. I engelske oppskrifter er det mye mer vanlig enn i norske. Spesielt i USA og Canada brukes kopp mye som måleenhet.


Selv bruker jeg av og til benevnelsen kopp i mine oppskrifter, da det er en kjapp, nøyaktig og enkel måte å måle opp på. Jeg pleier ikke bruke så mye heller, smak deg heller fram til det som passer for deg! Veldig greit å bruke kopp som måleenhet , jeg bruker bare en helt vanlig IKEA kaffekopp) Kutt opp alle grønnsakene og ha dem opp i en stor bolle.


Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet. Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen. Get ready for a taste of heaven! Verdens flotteste gourmetrestauranter kan bare gå og gjemme seg!


En kopp måleenhet

INGENTING slår en kosekveld hjemme i sofaen med en deilig, varm og nystekt Flytende sjokoladekake i kopp ! MÅLEENHET : Måleenhet eller målenhet er en grunnenhet, det vil si en fast verdi eller gitt størrelse, til bruk ved måling. Når de samme enhetene blir brukt ved måling av samme slags størrelser, blir det mulig å sammenlikne ulike mengder. Da kan en også beregne og måle noe nøyaktig og uttrykke dette i tallverdier.


Denne loven sa at den som fer med rangt lod med range pundar eller bismar eller med range skjepper eller ølaskar skal bøte ni ertogar for hver ting. Når det er gamle oppskrifter hvor målemengden er i kopper tar jeg en passende kopp fra skapet og bruker den som måleenhet. Bruker da samme kopp eller likedan kopp til alt som skal måles i kopper for ikke å få skjevhet i mengdene. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under.


Tekopp som måleenhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg