onsdag 13. mai 2015

Juleskinke waldorfsalat

Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt. La salaten stå og trekke i en halv time før servering. Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva. Slik gjør du: Juleskinken: Skjær bort svor og litt av fettranden på skinken.


Bland eggeplomme, sennep og strøbrø og smør det utover fettsiden av skinken.

Gratinert skinken i ca. Waldorfsalat : Rør sammen. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbor julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.


Kjøp skinken rå eller ferdig kokt. Server den kald og oppskåret i tynne skiver med waldorfsalat til. I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat.


Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver.

Sellerien deles også i mye mindre biter, slik at den opptrer nærmest som ett krydder. Vi har heller ikke sukker,sitrosaft eller sennep i. Røkt juleskinke er fast tradisjon i romjula hjemme hos oss, og har vært blant jentenes julefavoritter siden de var ganske små. Juleskinke var derfor et selvsagt valg da hele bøtteballetten kom på middag 2. Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange.


Noen serverer juleskinken på selve julaften, mens andre serverer den andre dager i jula. Varm eller kal som hovedrett eller som innslag på koldtbordet. Uansett hvordan man foretrekker den, er dette et smaksrikt måltid som de fleste setter pris på.


Fin følgesvenn til både kalkun og juleskinke , og ikke minst på koldtbordet. Juleskinke er en rask, sunn og kjempegod middag som kan serveres både varm og kald. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Skinkestek smaker veldig godt sammen med glaserte grønnsaker, waldorfsalat , honningstekte epler, svisker og løk. Også kålrabistabbe, rotgrønnsaksgrateng og stekt rosenkål med rosiner, chili og ingefær smaker nydelig til skinkestek, forteller Jacob Weinreich Mogensen ferskvaresjef hos MENY Ringnes Park og medlem av MENY-Lauget. Jeg har fått en boks med waldorfsalat i julepakke fra jobb.


Jeg har aldri smakt det, så jeg aner ikke hva det passer til av mat.

Middag, brø fisk, kjøtt, evt hva slags kjøtt? Den skal jo bare varmes! Men med enkle grep kan du servere skinka på en måte som får et og annet øyenbryn til å heve seg rundt bordet.


For eksempel på denne måten. Bland alle ingrediensene til karamelisering unntatt strøkavringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg