mandag 25. mai 2015

Første trilletur nyfødt

Født i slutten av oktober og tok første trilletur tre dager etter fødselen, den dagen vi kom hjem sykehuset. Det er helt greit å ta med et nyfødt barn ut på tur. Men ikke dersom det er under minusgrader eller sterk vind.


Pass på at barnet ikke blir for varmt, og skjerm det for sol. Bruk myggnett om sommeren og høsten. Det er kanskje lettere å ta en sommerbaby med ut på trilletur kort tid etter fødselen, enn en vinterbaby? Så hvor gammel var din lille første gang dere var ute på trilletur ? Det kommer kanskje an på når på året barnet ble født, og mor og barns form etter fødselen hvor fort man kommer seg ut på trilletur.


Noen velger å trille tur hjem fra barsel, andre venter lenge før de kommer seg ut. Hvordan var det for dere? Se andres svar og del ditt her: Trilletur etter fødselen? For en ukes tid siden, la vi ut på vår aller første trilletur. I strålende solskinn tok vi turen til Botanisk hage, hvor vi trillet rundt i det fine været.


Nå er jo blomstringen i full sving, og selv om det fortsatt er en del grønt som gjenstår, var det deilig å få en skikkelig smakebit på våren. Vi var på første trilletur etter fem dager hjemme, han var da ti dager gammel. Det var i mars, med snø og noen minusgrader, men det gikk kjempefint.


Vi kunne godt gått tidligere også, men jeg var ikke helt i form etter keisersnittet og ville ikke gå langt. Det føltes litt dumt å skulle trille ned gata og opp igjen liksom. Naturlige instinkter og reflekser gjør at barnet søker etter brystet i løpet av de første timene etter fødselen. Helsepersonell vil hjelpe mor til en god start på ammingen ved å sørge for praktisk tilrettelegging, og ved å gi råd om behagelige ammestillinger og korrekt ammeteknikk.


Dersom du er på utkikk etter et dikt som kan passe på babykortet, kan du finne mange forslag her: Dikt til nyfødt. Se også: Sitater om barn – Gave til nyfødt. Har du tips til flere tekster som kan passe til den nyfødte, må du gjerne dele dette med oss ved å bruke kommentarfeltet nederst på siden.


Hva må stå på handlelisten og hva trenger egentlig babyen. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hva du kan shoppe inn, og vi holder oss til det du trenger – og ikke det som kan være kjekt. Utover det hadde vi vår første trilletur i dag – såå deilig med litt frisk luft, og ikke minst veldig spesielt å ha med mini ut for første gang #128517; Det er det eneste jeg kan komme på som er ulempen med å få barn på denne årstiden – været.


Jeg har en liten gutt på uker, og har siden han var en uke gammel gått trilleturer på 1-timer så å si daglig (de første turene var litt kortere). Vi kommer oss ut uansett vær, hittil har det vært mest regn og ganske mildt. Tror både han og jeg har godt av litt dagslys og frisk luft. De første tre månedene brukes gjerne til å bli kjent og å finne roen. Så det kommer an på hvor rastløs man er og hva man selv synes er kult, sier hun.


Det å få et nyfødt barn inn i familien vil alltid innebære forandringer, men de fysiske endringene til barnet kan være tilsynelatende små de første ukene. Det er dog en rekke forandringer som skjer i barnet allerede i denne perioden, særlig i form av at barnet ikke lenger er direkte koplet til mor, men må begynne å leve som et selvstendig individ utenfor livmoren. I dag er den første dagen i resten av ditt liv. Lykke til i verden:) Klemmer fra.


Hyggelig å kunne hjelpe:) Det er jo så koselig av deg å skrive hilsen både til foreldre og barn. Jeg har to barn selv, og det er alltid hyggelig med hilsener, blomster og gaver til de små. Da jeg fikk yngstemann fikk jeg en gave. DET var koselig synes jeg. Nyfødt dikt, nyfødt baby, nyfødtbilder, nyfødt gave,.


Vi skal kile deg så du ler, og ligger på ryggen og ber om mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg