fredag 22. mai 2015

Fontex matlyst

Forsiktighetsregler Bruk hos barn og ungdom år: Selvmordsrelatert oppførsel (selvmordsforsøk og suicidale tanker) og fiendtlighet (særlig aggresjon, opposisjonell atferd og sinne) ble oftere observert i kliniske studier blant barn og ungdom behandlet med antidepressiver. Hvor gamle er elevene? Grunnen til at jeg sluttet var at de ikke lenger ga noen særlig effekt pluss at de kan gi mindre matlyst og det er ikke særlig bra for meg (jeg har hatt anoreksi). Siden gikk jeg over på en annen type antidepressiva som jeg er godt fornøyd med. Lurer litt på å begynne med fontex på grunn av spisekick, er det noen som har erfaring med dette?


Er det noen bivirkninger? Må man ha diagnosen bulimi for å få resept av legen? Indikasjoner Voksne: Depresjon. Korttidsbehandling av bulimia nervosa i de tilfeller der pasienten ikke har hatt tilstrekkelig effekt av psykoterapi alene. Barn og ungdom ≥år: Moderat til alvorlig depressiv episode ved uteblitt respons etter 4-sesjoner med psykologisk behandling.


Fluoxetin er det virksomme stoffet i Fluoxetin, Fontex og Nycoflox. Disse medikamentene er likeverdige, såkalte synonympreparater. En ikke helt uvanlig bivirkning er nedsatt sexlyst, så her kan det være en sammenheng.


Det er imidlertid også vanlig å få nedasatt sexlyst når man er deprimert, så dette er ikke alltid lett å vurdrere. Har slitt med depresjoner og angst i flere år. Synes ikke Fontex virker så bra,er det lurt å sette opp dosen? Fikk Lamictal som stemningsstabiliserende,synes virkningen er blitt mindre(har brukt det i ca.år) Hva synes du jeg skal gjøre? Svar: Anbefalt max.


Nyere antidepressive midler (eks. Fluoksetin, Fontex ) er i studier vist å ha god effekt ved uttalt PMS. Kortvarig behandling i perioder med plager (til dager) er vist å være like effektivt som kontinuerlig behandling.


Studier viser raskt innsettende effekt, ulikt det en ser ved depresjon eller angst. Fontex (fluoksetin) er anbefalt der problematikken også involverer overspising eller bulimi. Fordi den ikke har vektøkning som bivirkning, ofte motsatt. Personlig reagerte jeg veldig dårlig på Fontex , mens jeg har det bra på Cipralex til tross for at problematikken blant annet inkluderer overspisingslidelse. Fikk den igjen i dag utover dagen etter jeg økte til 10mg.


Men det er individuelt. Legen har gitt meg Afipran mot kvalmen og måtte krype til korset å få laveste dose av Vival i tillegg når jeg var til legen i går. Hadde kommet inn i en ond spiral med dårlig matlyst og vekttap pga kvalmen, og tankene rundt kvalme og spying tok knekken på alt. Beste medisin mot angst?


Jeg opplevde ekstrem vektøkning på Fontex. Gikk opp en halv gang min egen kroppsvekt på under ett år, gikk nesten alt ned igjen da jeg sluttet med den. Serotoninantagonister er stoffer som blokkerer for virkningen av serotonin. Serotonin er en nevrotransmitter i områder av hjernen som er av betydning for følelser, sinnsstemning, matlyst og seksualitet.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Nedsatt matlyst – Innsovningsproblemer – Apati, tristhet – Magesmerter – Hodepine – Lett økning av puls og BT. Mange mener at det er fordi de får større matlyst og andre mener at det er fordi Tolvon virkelig fucker opp hormonsystemet. Har noen erfaringer å dele om vektøkning på Tolvon 30mg?


Remeron-s(15mg),hadde da gått på disse i ca. Kommer helt ann på hva slags angst du har. Jeg kan bare uttale meg om sosial angst. Kutt ut folk som er negative.


Om det så innskrenker venneflokken din er det bedre med få snille mennesker, en en hell masse perifere bekjentskaper som dolker deg i ryggen annehver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg