Reker , loff , dill og majones, den norske rekemiddagen er et must om sommeren. Selv om man ikke skal tukle for mye med klassikere, så er det lov å leke seg litt. Og har du lyst til å gjøre retten litt mer raffinert og spennende, her har du noen ideer du kan prøve neste gang du inviterer til rekemiddag. Rekens bestevenner er loff , sitron og den evinnelige tubemajonesen.
Men nå har det kommet en ny gutt i klassen, som forandrer alt: Rekedressingen!
Jeg må bare innrømme at jeg ikke er en sjømatens mann. Jeg prøver så godt jeg kan, men for meg er det ingen direktelink mellom sjømat og festmåltid. Men det finnes lyspunkt: Reker.
Ferske reker , loff og majones er gjerne synonymt med sol, sommer og svaberg. Lag en hjemmelaget aioli og topp rekesmørbrødet med sitron og dill. Tips - noen skiver avokado smaker svært godt til.
Skagenrøre en er klassiker og det er det all grunn til. Når du lager denne ordentlig smaker det rett og slett nydelig!
Server på en loffskive som er toastet og med litt frisk grønn salat oppå. Kan lages i stand i forveien og du kan enkelt trylle frem en god lunsj på kort tid senere. Reker og krabbe er nydelig mat, enten som pålegg, alene eller som en del av salat for eksempel. Best av alt blir det med egen hvitløksdressing til , og denne er utrolig enkel og god! Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle.
Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Bruk også andre urter som dill og koriander for å lage variasjoner av pesto. Slik tiner du reker. Får du ikke tak i ferske reker er det ingenting i veien for å bruke frosne reker til rekelaget. Da anbefaler vi å kjøpe inn disse dagen i forveien slik at de kan tine på aller best måte.
Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover. Det er kjekt å ha en god og enkel oppskrift på loff liggende på lur. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte. Med en loffskive eller to, er du sikker på at du får gnidd med deg all den gode grytesausen.
Dette er små og rimeligere reker. De tar mye lenger tid å pille, og egner seg derfor aller best i supper og andre retter av sjømat. Disse rekene egner seg godt.
Lag en deilig klassiker med reker i en deilig, kremete dressing med masse dill. Server den på ristet brød slik som her, som fyll i bakt potet eller sett en skål på bordet og server med knekkebrødbiter å dyppe i røren. Med en god aioli eller majones, godt brø sitron og friske urter kommer du langt.
Men med litt ekstra tid som man ofte har i ferien, synes jeg det er utrolig godt med hjemmelaget tilbehør som nystekt, hjemmelaget loff og aioli. Her får du oppskriften på begge deler, og vi anbefaler deg virkelig å prøve det neste gang dere skal spise reker. Bruk ferdig skrelte reker eller skrell selv (de er best etter min mening). Bruk pitabrø loff eller baguetter eller lignende, og ha dressing på begge sidene. Bruk salat etter ønske, jeg brukte crispisalat, paprika og.
Etter vår mening smaker alltid en hjemmelaget loff bedre enn en kjøploff. Denne oppskriften er så enkel at vi tipper det går fortere å bake loffen selv enn å kjøpe den på butikken! Har du planer om å kose deg med reker , er hjemmebakt loff et must! Oppskriften gir to brød. En rømmedressing med sitron og dill passer godt til kjøtt eller fisk.
Butikkene bugner av ferdige sauser og dressinger, men det er veldig enkelt og litt morsommere å lage de selv. Rømmedressingen kan også brukes som urtedip, til f. Smak til med skall og saft fra sitron. Sitronmelisse og dill kan også brukes.
Tilbehør til reker 7: Rømme, pepperrot og blomkål. Kjør litt blomkål i en kjøkkenmaskin ( til det ser ut som couscous eller gryn). Jeg jaktet på oppskrift på flettet loff som vi skal ha til en barnedåp. Fant denne oppskriften hos deg og har nå laget – det er den BESTE loff jeg noen gang har smakt. Tror jeg spiste nesten en halv loff selv.
Nå er jeg i gang med porsjon nummer og gleder meg masse til å servere den til gjestene! Aldri mer kjøpeloff her i gården! Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Rør ut gjær i blandingen.
Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med et klede og la den heve på et lunt sted i en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.