torsdag 7. mai 2015

Hvordan steke laksefilet i stekepanne

Grill laks med en smak av Asia. Se oppskrift og få inspirasjon. På NetOnNet har vi alt du trenger av gryter og stekepanner. Slik steker du laksefilet riktig.


I stekepanna : Romtemperer laksefileten før du steker den.

Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Ikke fyll opp stekepannen med laksebiter.


Da synker temperaturen og stekeskorpen uteblir. La laksen få ro og fred i pannen!

Den løsner fra pannen når den er klar for og snus. Laks tåler mye smak. Stek med skinnsiden ned. Er fileten skinnfri, stek med siden det var skinn på. Unngå å snu for mye på laksen, den flaker seg fort.


Du kan steke laks på flere måter, og det beste utgangspunktet får du når fisken ikke kommer rett ut av kjøleskapet. Når du steker laksen på pannen, varmer du stekefett, olje eller klaret smør i en panne til det er godt varmt. Dryss salt og pepper på etter ønske, før du legger laksen på pannen og steker den med skinnsiden ned.


Om du steker laksen i stekepanne Ha olje, sitronsaft, salt og pepper i en skål. Vend laksen godt i blandingen. Les mer om steke - og koketips på kylling.


Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir før du krydrer. Da får du en jevnere og finere stekeskorpe. Hvordan steke kyllingfilet. Derfor er det lurt å steke torsken bare på den ene siden.

Kyllingfilet kan være en lunefull råvare å tilberede i stekepanna. Har torsken skinn, så legger du skinnsiden ned. Om torsken ikke har skinn, så velger du en side som får ligge i pannen hele steketiden, sier Erik og veileder oss gjennom stekeprosessen. Mens torsken steker på en side, øser jeg over den varme margarinen.


Hele steker som veier mer enn kg saltes og krydres og settes direkte inn i ovnen. Bruk steketermometer, helst digitalt. Stikk termometeret på skrå inn i steken slik at det sitter midt i den tykkeste delen.


La oss gjøre hverdagen enkel, gøy og koselig med tusenvis av produkter for et enklere hjem. Om du skal lage mat til flere, kan det være greit å steke laksen i ovnen. Legg laksen i ildfast form smurt med litt olje og stek i 8-minutter på 1grader midt i ovnen - bruk helst over- og undervarme, ikke varmluft. Husk at temperaturen synker når du legger i kalde fiskestykker.


Skru ned varmen til middels. Du kan bruke begge deler men det beste er å starte med en vegetabilsk olje og så skru ned varmen før du har i litt smør. Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Server den stekte risen med laksen oppå og topp med purre.


En gang for alle: Lær deg fremgangsmåten som gir saftig og mør biff hver eneste gang. Hemmeligheten bak å steke magert kjøtt som f. Høy varme for å brune kjøttet (også kalt maillardprosessen), etterfulgt av lav varme inntil ønsket kjernetemperatur (i tillegg til et par triks du straks skal få lære…). Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken.


Er stekepannen for varm, blir panneringen brent før fisken er gjennomstekt. Hvis du passer litt ekstra på temperaturen, kan man også steke fisken direkte i olje, med litt smør i. Effektivt non-stick belegg og enkelt å rengjøre. Kjøp stekepanner på NetOnNet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg