torsdag 21. mai 2015

Normalt blodtrykk hos kvinner

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Men hva regnes egentlig som normale verdier? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema.


Hos kvinner kan lavere gjennomsnittlig blodtrykk kanskje forklare en enda større andel av nedgangen. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på?

Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt , lavt og for høyt blodtrykk. Prevensjon og høyt blodtrykk.


Ifølge ulike studier, som en utført av Mayo Clinic, øker p-piller blodtrykket hos kvinner som bruker dem. Kvinner rammes oftest av høyt blodtrykk etter 65-årsalderen, mens menn rammes etter fylte år. Det kan være mange forskjellige årsaker til et høyt blodtrykk , og ofte kjenner vi ikke den direkte årsaken.


Høyt blodtrykk er mer vanlig blant eldre, både hos kvinner og menn.

Dette skyldes blant annet at stigning av blodtrykket med alderen er forskjellig. Som du kan se, øker indikatoren for normalt blodtrykk når barnet vokser opp. Klikk på bildet for å forstørre. Litt senket blodtrykk hos barn kan indikere en forsinket utvikling av kardiovaskulærsystemet. Legen kan også finne tegn til for høyt blodtrykk over tid ved utslag på urinprøver, endring av elektrolyttverdier i blodprøver, tegn til nyresvikt, eller bilyd når legen lytter på hjertet, utdyper hun.


Det er viktig å overvåke blodtrykket regelmessig, og å endre kosthol livsstil og fysisk aktivitet for å opprettholde blodtrykket innenfor normalområdet. Enten du tar p-piller, gravide, overgangsalderen eller afrikanske amerikansk, opprettholde normalt blodtrykk reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag hos kvinner i alle aldre. Kvinner står overfor de samme risikofaktorene som påvirker menn også, som for eksempel kosthold og mangel på mosjon. I tillegg kan kvinner har å stri med kjønnsspesifikke problemer som for eksempel graviditet, prevensjon og menopause. Jeg har fått høyt blodtrykk Er det farlig?


Det er slik sammentrekning som skaper det høye blodtrykket. Eva Gerdts professor dr. I hunnrotter med høyt blodtrykk kan denne kanalen stimuleres, og det kan muligens brukes i behandling av høyt blodtrykk hos kvinner. Kanskje kan vi også finne måter å stimulere denne på i hannrottene, men det har jeg foreløpig ikke noe svar på.


Normalt BT hos barn bestemmes ut fra tre variabler: alder, høyde og kjønn (1). Det er utviklet persentilskjema som viser øvre grense for BT hos barn (1). Hos yngre mennesker gir veggen i blodkarene litt etter når trykkbølgen kommer. Men jo eldre man blir, jo mindre elastiske årer får man.


Eldre personer med lite elastiske årer får et høyere systolisk trykk fordi årene har dårligere evne til å utvide seg.

Av samme grunn kan det diastoliske blodtrykket synke. De viktigste helseproblemene som kan komme av høyt blodtrykk , er hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Langt fra alle med høyt blodtrykk får disse problemene.


Dette gir deg oftest en del tid til å få blodtrykket ned. Nesten alle klarer å senke det ved å endre livsstil eller ved å ta legemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg