fredag 8. mai 2015

Lo i vaskemaskinen

Det kan være fort gjort å slenge vasken inn i maskinen uten å tenke så mye. Men dette kan koste deg dyrt. Flere tips til renere vaskemaskin.


Ifølge boken Rent - så enkelt av rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther, bør du regelmessig ta ut beholderen for vaskemidler. Spyl av såperester med varmt vann og tørk tørt. Fjern også sand og lo fra beholderen under avløpet regelmessig.

Når du har sjekket alle punktene over er du klar for å kjøre et rengjøringsprogram med passende rengjøringsmiddel. Vaskemaskinrens fjerner smuss og bakterier, og forhindrer dårlig lukt. Før du legger i rengjøringsmiddelet i doseringskammeret bør vaskemaskinen være tom, og doseringsbeholderen bør bære ren. Frontmatede vaskemaskiner finner du sammen med mange andre typer hvitevarer i LGs fantastiske sortiment. LG’s vaskemaskiner og tørketromler er designet med den nyeste teknikken og en unik innovasjon som gjør at alle vaskemaskiner skiller seg fra mengden.


I starten vasket den tøyet helt perfekt uten problem. Det som sees av bildene har skjedd med kun de plaggene i vaskemaskinen og uten tørk. Tørk bruker jeg kun til undertøy og håndsklær.

Et av de vanligste problemene med vaskemaskiner er overbelastning. Og nei, vi snakker ikke om overbelastning fordi du bruker vaskemaskinen mye, men overbelastning fordi du stapper vaskemaskinen for full. Sjekk spesifikasjonene for maskinen din, og følg disse. Skal maskinen ta eller kilo tøy, så er det snakk om tøy i tørr tilstand.


Hell salt og fikseringsmiddelet (følger med pakken) i bunnen av vaskemaskinen. Ta av korken av flasken med fargestoff, og sett hele flasken oppi saltet i vaskemaskinen. Sett vaskemaskinen på normalprogram uten forvask på 3 eller grader. Ikke bruk ullvaskprogram.


Når fargevasken er ferdig, vask en gang til uten vaskemiddel. Best i Test guide: Har du ikke plass til vaskemaskin og tørketrommel hjemme, så er en kombinert vaskemaskin med tørketrommel et opplagt valg. Spesielt er det en fordel for små husholdninger som til tider har bruk for tørketrommel, men ikke har plass til en. Til deg som fortsatt er i tvil. Bosch tilbyr deg som kunde å teste vaskemaskinen hjemme hos deg i opp til 1dager – uten risiko.


Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Les om Bosch 1 garanti her! Heldigvis leveres mange vaskemaskiner med et tidsur eller en forsinkelsesbryter slik at du kan starte den automatisk til et bestemt tidspunkt.


Hvis du har vaskemaskin med gummiring i åpningen må denne vaskes jevnlig, da det kan sette seg vond lukt der. Les mer: De vanligste vaskemaskintabbene.

Smart universalmiddel. Det er ikke bare til å rense vaskemaskinen at eddik funker bra. Vi har tidligere testet eddik på en rekke andre husmorproblemer: Rene og blanke dusjdører.


Bli kvitt banafluene. Slik blir vannkokeren som ny. Tradisjonelt faller vaskemaskinene i tre forskjellige kategorier som avgjøres av hvordan de skal betjenes, og om vaskemaskinen også tilbyr mulighet for tørking. Før du bestemmer deg for hvilken modell du skal velge, les de følgende avsnittene, hvor vi vil gjennomgå de fordeler og ulemper som er ved de forskjellige modellene. Oppvasken blir ikke ordentlig ren.


I likhet med vaskemaskiner , har også oppvaskmaskiner et filter som bør renses med jevne mellomrom, forteller Skaar. Jeg tror flere husker på å rense oppvaskminens filter, da man fort legger merke til om dette er rent eller ikke. Velg blant LGs vaskemaskiner med den nyeste og mest innovative teknikken.


Utforsk hele sortimentet med vaskemaskiner fra LG her. For å få mest mulig ut av LG. Internet Explorer (IEeller nyere). Les hele De mest avanserte av oss har sikkert lagt merke til at vaskemaskinen har et program som heter ”Ull” i tillegg, men der stopper som regel selv de mest avanserte brukerne. Tekstiler blir vasket gjennom en kombinasjon av vann, kjemikalier og mekanisk bearbeiding samt varme (se klesvask).


En vaskemaskin er dermed en maskin som blander og beveger skittentøy i vann som er tilsatt vaskemidler, i tillegg til at maskinen ofte også skyller klesvasken i vann gjentatte ganger. Rengjøring av maskinens ytre del. Såpeskuffen rengjøres grundig og skylles igjennom med husholdningseddik. Vask gummilisten rundt døren med mild kloroppløsning dersom den har mugnet. Den får middels score på støynivå, og under middels på skylling og tidsbruk.


Les Numeriques gir den i tillegg ekstrapoeng for pent design. Vask over gummilisten rundt åpningen og innsiden av døren med en våt klut fuktet i varmt vann. Kjør deretter en tom maskin på minimum grader med et renseprodukt for vaskemaskin. Tips mot vond lukt i tørketrommel.


Tøm lofilteret jevnlig. Ulike vaskemaskiner tover ulikt så hver og en må prøve seg frem til hva som fungerer best med sin egen vaskemaskin. Temperaturvalg er avhengig av hva man skal tove og hvilket resultat man ønsker.


Enkel te litt større plagg som bare skal toves litt eller lett, kan toves på vaskemaskinens finvaskprogram, eller grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg