tirsdag 12. mai 2015

Hvitvinsdampede blåskjell gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Blåskjell er noe av det enkleste i hele verden å tilberede. I tillegg er det sommermat av himmelsk kaliber.


Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er. Smakfull oppskrift på blåskjell dampet med hvitvin og hvitløk, enkelt, raskt og ikke minst veldig godt. Server gjerne med pommes frites, som franske moules frites. Video med steg for steg. Tilsett blåskjell og hvitvin.


Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Fordel blåskjell og kraften i dype tallerkener.


Dryss over hakket persille og server blåskjellene med godt brød. Urter som gressløk og dill kan også drysses over blåskjellene før servering. REKER, BLÅSKJELL OG KAMSKJELL I GRAVIDITETEN: Gravide kan spise nesten alt av skalldyr som reker, blåskjell , hummer, kreps og scampi, men enkelte typer fisk og skalldyr bør gravide holde seg unna. Slik lager du hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk. Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann.


Oppskrift på dampede blåskjell i en eksotisk saus med hvitvin. Denne oppskriften er enkel å lage og full av smak. Perfekt på dager hvor du vil unne deg selv eller gjestene dine noe ekstra godt. Se også film for en annen variant hvitvinsdampede blåskjell.


Hvitvinsdampede blåskjell til alle typer fisk,- skyen fra blåskjellene bruker du som saus til fisken Lag en salat av ulike salatbla tomat, avokado og oliven. Bruk både reker, laks og dampede blåskjell. Det er noen ting du skal passe på når du tilbereder blåskjell. For det første, har du sanket de selv er det alltid lurt å sjekke blåskjellvarsleret (oppdateres hver fredag av Mattilsynet) for å se om blåskjell i ditt område er spiselige.


Så skal du sjekke om blåskjellene er levende. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak. Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til. Om jeg ikke kan spise blåskjellene, kan jeg spise blåskjell suppe (som da naturlig nok er laget med blåskjell ). Kall meg gjerne hysterisk, men jeg vil høre hva dere andre gravide mener om dette tusen takk for svar!


Det bugner av blåskjell i fiskedisken, men noen velger også å plukke sine egne. Da er det viktig å forsikre seg om at det er trygt å plukke de lokale skjellene. Les også: Trygg og sunn mat med blåskjell. Siden blåskjell har en mild smak i seg selv, er det måten blåskjellene blir tilberedt på som avgjør hvilken vin vi bør velge.


Rimelig luksus, kaller Lise Finckenhagen denne blåskjellretten,. Hvis det er påvist giftige blåskjell , gjelder dette da også andre skjell som o-skjell og kamskjell? Er det trygt å spise stillehavsøsters?


Kan blåskjell legges i rennende ferskvann over tid for å bli kvitt giftstoffer? Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Kosthold for gravide.


Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg